God avkastning i utleiemarkedet

God avkastning i utleiemarkedet

- Boligprisene synker og børsen er labil, men utleiemarkedet er stabilt og de rette objektene gir god avkastning. Vi anbefaler våre investorer å se etter gode utleieinvesteringer i et høstkjølig salgsmarked, sier administrerende direktør i Utleiemegleren, Vibecke Lyse Augdal.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

Oslo

- Det er et økende antall kortidsleier i markedet i oktober, fordi mange ikke har oppnådd ønsket salgspris på boligen. - Flere velger å leie ut boligen i påvente av bedre salgspriser, sier daglig leder for Utleiemegleren Frogner, Geir Skogheim.

- Vi er fortsatt et godt stykke unna høst 2008 til vår 2009 tilstander, da salgsmarkedet stoppet opp og antall kortidsleier eksploderte, men det blir spennende å følge denne trenden fremover, sier han.

- Løren, Hovinbyen og Nydalen er gode investeringsområder for utleiebolig, sier daglig leder for Utleiemegleren Sinsen, Vemund Holmen.

Han trekker frem en 2-roms leilighet i Nydalen annonsert med prisantydning på kr. 2 400 000,- og forventet utleiepris på kr. 12 500,-. – Dette gir en forventet yield på 5,5% etter fradrag av fellesutgifter, en svært god avkastning fremfor bankens lave innskuddsrenter, sier Holmen.

Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren for oktober 2015 viser at det nå i snitt koster 8 915 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Dette er en oppgang på 0,1 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 4,7 prosent.

I snitt kostet det 11 512 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo i oktober 2015, dette er en nedgang på 2,6 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 0,8 prosent.

En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 15 250 kroner å leie i måneden. Dette er en oppgang på 2,6 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 4,4 prosent.

Romerike

På Romerike er prisene svakt økende.

- Stadig flere tar kontakt med oss for å investere i utleiebolig på Romerike, sier daglig leder for Utleiemegleren Romerike, Karsten Olsen.

 - Også de som ikke har en lokal tilknytning velger å investere på Romerike hvor prisene er lavere og leieprisene holder seg godt, sier han.

Stavanger

Antall ledige boliger på Finn for Stavanger har holdt seg stabilt og ligger nå på 670 ledige objekter.

- Leieprisene har nå stabilisert seg og vi forventer at prisene vil holde seg også i perioden som kommer, sier daglig leder for Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge.

I snitt kostet det 11 675 kroner å leie en 3-roms leilighet i Stavanger i oktober 2015, dette er en oppgang på 3,8 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 5,5 prosent.

Trondheim

I Trondheim har den synkende trenden fra forrige måned snudd og prisene er svakt økende.

- Vi jobber mye med «små-investorer» som kjøper 1-2 utleieboliger som pensjonssparing, sier daglig leder for Utleiemegleren Trondheim, Solveig Hjallen Moan.

– I Trondheim er det bygget et stort antall nye studentboliger og vår anbefaling til investorene er nå å kjøpe mindre leiligheter, 2-roms og 3-roms, sier hun og påpeker at det en del store leiligheter nå blir stående tomme, fordi studentene velger studenthybler fremfor kollektiv.

Bærum

I Asker og Bærum er leieprisene svakt økende.

Bergen

I Bergen er leieprisene stabile.

- Hvis du ønsker å leie fra januar eller februar, er det lurt å begynne å se seg om etter noe nå. Nå har man færre andre interessenter å konkurrere med og interessentene har ofte bedre tid på seg i november og desember enn på nyåret, sier daglig leder for Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove.

- Gjennomsnittlig leie i hele porteføljen vår er nå kr. 13 802,-. Dette er det høyeste gjennomsnittet vi noen gang har hatt og 2,8 % høyere enn på samme tid i fjor, sier han.

Drammen

I Drammen er prisene stabile.

- Erfaringsvis forventer vi at leiemarkedet holder jevnt ut året, men at det tar seg opp igjen i januar, sier daglig leder i Utleiemegleren Drammen, Eivind Sveen.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen