Glamox jubilerer

Glamox jubilerer

I år feirer Glamox sitt 70-årsjubileum. Den norske sivilingeniøren, forskeren og oppfinneren Birger Hatlebakk, grunnla en teknologisk nyvinning – glamoxering; en metode for elektrokjemisk overflatebehandling av aluminium. Denne teknologien har satt Glamox i stand til å levere belysningsprodukter og løsninger i løpet av alle disse årene.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

Glamox ble grunnlagt i 1947 av den norske sivilingeniøren, forskeren og oppfinneren Birger Hatlebakk. Ved siden av å undervise universitetsstudenter i fysikk og kjemi, eksperimenterte Birger Hatlebakk med elektrokjemiske prosesser i det private. Han oppdaget en metode for elektrokjemisk overflatebehandling av aluminium som han kalte glamoxering (en forkortelse for glatt-matt-oksidering). Denne prosessen brukte han snart til en rekke industrielle formål. Belysningsfirmaet Glamox ble grunnlagt da Birger Hatlebakk oppdaget hvordan glamoxeringen kunne brukes til å produsere effektive aluminiumreflektorer for kraftige lysarmaturer.

Basert på det nyeste innen teknologi og kompetanse

Denne teknologien satte Glamoxs grunnleggere i stand til å produsere høykvalitets armaturer med effektive aluminiumsreflektorer til en konkurransedyktig pris. Dette var starten på et industrieventyr som nå omfatter en hel familie av sterke varemerker.

Den teknologiske utviklingen har gjort det mulig for dem å levere state-of-the-art belysningsprodukter og løsninger på kontinuerlig basis i løpet av alle disse årene. Glamox sine produkter og løsninger er utviklet og testet av deres ingeniører ved deres egne laboratorier og produktutviklingsavdelinger, og er produsert og sertifisert i henhold til alle relevante kvalitets- og miljøstandarder. De er basert på det nyeste innen teknologi og kompetanse – og erfaringer samlet gjennom generasjoner.

BOLIGMARKED/20. august 2018

Solid resultat tross redusert boligsalg

Resultat før skatt for OBOS-konsernet endte på 1 643 millioner kroner for første halvår, noe som er en økning på 288 millioner kroner fra i fjor. God drift i alle forretningsområder og flere ferdigstilte boliger bidrar til resultatveksten. I tillegg har det vært en god utvikling i verdien av konsernets investeringseiendommer. Les hele saken

NÆRINGSBYGG/14. august 2018

Bygger stort næringsbygg i København

Veidekkes danske datterselskap Hoffmann A/S har inngått kontrakt med KLP Ejendomme A/S om å oppføre et nytt kontorbygg i København. Kontrakten er en totalentreprise til en verdi av om lag én milliard danske kroner. Dette er Hoffmanns største enkeltprosjekt noensinne hva gjelder både kontraktsum og antall kvadratmeter. Bygget er planlagt ferdigstilt i 2021. Les hele saken

Til toppen