Glamox jubilerer

Glamox jubilerer

I år feirer Glamox sitt 70-årsjubileum. Den norske sivilingeniøren, forskeren og oppfinneren Birger Hatlebakk, grunnla en teknologisk nyvinning – glamoxering; en metode for elektrokjemisk overflatebehandling av aluminium. Denne teknologien har satt Glamox i stand til å levere belysningsprodukter og løsninger i løpet av alle disse årene.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

Glamox ble grunnlagt i 1947 av den norske sivilingeniøren, forskeren og oppfinneren Birger Hatlebakk. Ved siden av å undervise universitetsstudenter i fysikk og kjemi, eksperimenterte Birger Hatlebakk med elektrokjemiske prosesser i det private. Han oppdaget en metode for elektrokjemisk overflatebehandling av aluminium som han kalte glamoxering (en forkortelse for glatt-matt-oksidering). Denne prosessen brukte han snart til en rekke industrielle formål. Belysningsfirmaet Glamox ble grunnlagt da Birger Hatlebakk oppdaget hvordan glamoxeringen kunne brukes til å produsere effektive aluminiumreflektorer for kraftige lysarmaturer.

Basert på det nyeste innen teknologi og kompetanse

Denne teknologien satte Glamoxs grunnleggere i stand til å produsere høykvalitets armaturer med effektive aluminiumsreflektorer til en konkurransedyktig pris. Dette var starten på et industrieventyr som nå omfatter en hel familie av sterke varemerker.

Den teknologiske utviklingen har gjort det mulig for dem å levere state-of-the-art belysningsprodukter og løsninger på kontinuerlig basis i løpet av alle disse årene. Glamox sine produkter og løsninger er utviklet og testet av deres ingeniører ved deres egne laboratorier og produktutviklingsavdelinger, og er produsert og sertifisert i henhold til alle relevante kvalitets- og miljøstandarder. De er basert på det nyeste innen teknologi og kompetanse – og erfaringer samlet gjennom generasjoner.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen