Forventet prisnedgang i september

Forventet prisnedgang i september

Prisene på brukte boliger i OBOS-tilknyttede boliger i Oslo sank med 0,9 prosent i september.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

I september var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området 60 741 kroner. Kvadratmeterprisen er 0,9 prosent lavere enn i august, og 0,4 prosent lavere enn i september 2016.

– Prisutviklingen er som forventet. Jeg tror at vi kan ha seks til åtte måneder foran oss med prisfall i oslomarkedet før det snur. Norsk økonomi er solid og forventes å styrke seg ytterligere. Rentene forventes å være lave lenge, og de fleste banker prioriterer utlån til husholdningene. Dessuten er arbeidsledigheten lav. Basert på dette tror jeg at vi er tilbake på mars 2017-nivå igjen senest en eller annen gang i løpet av vår/sommer 2019, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

Steg i snitt med nesten 30 prosent i 2016

Hittil i år har prisene for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området falt med 4,4 prosent.

For landet sett under ett var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger 53 503 kroner i september. Dette er 1,3 prosent lavere enn i august, og 0,9 prosent lavere enn i september 2016.

– Det er også viktig å huske at ting er langt fra dramatisk for de fleste boligkjøpere.

OBOS-prisene i Oslo steg i snitt med nesten 30 prosent i 2016. Det vil si at egenkapitalen for de fleste boligeiere er økt solid på bare ett år, og gir solid buffer til å avansere på boligstigen selv med et kraftig prisfall. For unge boligkjøpere er et boligmarked uten ville budrunder bare godt nytt, sier Daniel Kjørberg Siraj.

I september ble det foretatt 761 eierskifter i OBOS-tilknyttede boliger mot 722 i august og 877 i september 2016.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen