Første svanemerkede bybenk

Første svanemerkede bybenk

For første gang kan arkitekter og kommuner nå møblere parker, plasser og andre uterom med svanemerkede benker. Vestre er tildelt det offisielle nordiske miljømerket Svanemerket på bybenken April.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

- Vestre legger vekt på miljø og bærekraft i alt vi gjør, og det var et naturlig steg for oss å dokumentere resultatet av denne satsingen ved å svanemerke bybenken April. Vi gleder oss til å kunne tilby innkjøpere i både Norge og Sverige den eneste bybenken som har klart å tilfredsstille kravene til det offisielle, nordiske miljømerket, sier Jan Christian Vestre, daglig leder i Vestre.

[factbox id="1"]

Den norskeide utemøbelprodusenten har lenge lagt vekt på bærekraft og kvalitet. Både denne holdningen og det faktum at vi har mye og vått vær her i Norge, har gjort det naturlig å utvikle utemøbler med lang levetid, og som tåler å stå ute overalt og året rundt. Vestre bruker nordiske materialer med kortest mulig reisevei og minst mulig miljøbelastning.

- Vi ser at både politiske beslutningstakere og innkjøpere blir stadig mer opptatt av å stille miljøkrav til anskaffelser, og med den svanemerkede benken gjør Vestre det enda enklere å gjøre et godt miljøvalg når uterommet skal møbleres, sier Anita Winsnes, direktør i Miljømerking Norge.

Vestre er kjent for kvalitets og designprodukter. De leverer allerede til Høyskolen i Oslo og Akershus, Østfold Fylkeskommune, Asker kommune og Universitetet i Oslo.

MILJØBYGG/22. mai 2018

Skal bygge Lillestrøms mest miljøvennlige boligprosjekt

Skanska har høye miljøambisjoner for boligprosjektet Aveny Vest, og prosjektet skal sertifiseres etter BREEAM-NOR. Prosjektet vil bestå av 176 selveierleiligheter fordelt på tre selvstendige bygg med svært god beliggenhet i hjertet av Lillestrøm. Les hele saken

Til toppen