Styrelelder i Axer, Borger Borgenhaug, og regiondirektør i Skanska, Raymond Tuv, under første spadetak på Gartnerløkken i Bergen
Styrelelder i Axer, Borger Borgenhaug, og regiondirektør i Skanska, Raymond Tuv, under første spadetak på Gartnerløkken i Bergen (Foto: Skanska)

Første spadetak på boligprosjekt i Bergen

Axer Eiendom og Skanska markerte første spadetak på boligprosjektet Gartnerløkken i Bergen.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

Styreleder Borger Borgenhaug i Axer Eiendom satt selv i gravemaskinen og tok det første spadetaket.

– Vi satser i Bergen og har en spennende tomteportefølje i byen. Vi er veldig godt fornøyd med hvordan dette første prosjektet har blitt mottatt i markedet og denne byggestarten er en viktig milepæl for vår ambisjon om å bli en sentral boligutvikler i vestlandets hovedstad, forteller Borger Borgenhaug, styreformann i Axer Eiendom.

Kontrakten mellom Gartnerløkken AS og Skanska ble signert allerede i august 2017 og delt i tre byggetrinn. Det er første byggetrinn som nå går i produksjon som følge av godt salg. Kontrakten med Skanska har en verdi på 115 millioner kroner og inkluderer bygging av totalt 42 leiligheter i totalentreprise.

Når alle byggetrinnene er ferdige vil Gartnerløkken bestå av 176 leiligheter. Leilighetene varierer i størrelse fra 48 kvm til 120 kvm, og det vil finnes både 2 roms, 3 roms og 4 roms leiligheter. I prosjektet inngår også et stort underjordisk garasjeanlegg og leilighetene er i «tøffellavstand» til kjøpesentre og andre servicetilbud som finnes i Åsane.

– Det er imponerende å se hva Axer på kort tid har oppnådd i Bergen og er veldig glade for at vi har fått lov til å bidra med vår boligkompetanse inn i dette prosjektet, forteller Raymond Tuv, regiondirektør i Skanska Bergen. – Vi vil gjerne gratulere Axer med et meget flott prosjekt og ser frem å fortsette det gode samarbeidet. 

Hele prosjektet skal etter planen ferdigstilles høsten 2020. De to neste byggetrinnene vil starte opp i takt med salgsgraden.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen