Forkjøpsrett på over 90 000 boliger

Forkjøpsrett på over 90 000 boliger

Usbl kan nå tilby sine medlemmer forkjøpsrett på over 90 000 boliger rundt i hele Norge. Fra og med 1. september 2017 trer nemlig Boligbyggelaget BOB inn i den eksisterende ordningen med storbyansiennitet, som gir felles forkjøpsrett mellom noen av landets største boligbyggelag.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

Usbl sine medlemmer får med det forkjøpsrett på godt over 90 000 boliger. Dette inkluderer, i tillegg til Usbl sine egen boliger, boliger i de øvrige storbylagene - Bate i Rogaland, BOB og Vestbo på Vestlandet, TOBB i Midt-Norge, Nobl (tidl. Bodø boligbyggelag) i Nordland og Bonord i Troms og Finnmark.

90 000 boliger i hele Norge som omfattes av ordningen

- Ved at BOB kommer inn tilføres ca 17 500 boliger på Vestlandet inn i ordningen med storbyansiennitet. Dette vil styrke forkjøpsretten som vår viktigste medlemsfordel, og det er nå i overkant av 90 000 boliger i hele Norge som omfattes av ordningen. Anslagsvis omsettes ca. 10 prosent av disse boligene hvert år, og dette betyr en betydelig medlemsfordel for våre medlemmer. En av fordelene med denne ordningen sett opp mot andre tilsvarende ordninger, er at disse boligene dekker markedet rundt de 5 største universitetsbyene. Dette er områder som opplever en stor grad av tilflytting, sier administrerende direktør i Usbl, Johan Bruun.

Storbysamarbeidet er en betydelig aktør i boligsamvirket og forvalter til sammen ca. 159 000 boliger (av disse omfattes 90 000 av ordningen). Alliansen har ca. 340 000 medlemmer og representerer over 1/3 av medlemsmassen i norske boligbyggelag. Alle boligbyggelagene som er med i storbysamarbeidet er i tillegg betydelige utbyggere av nye boliger i sitt nedslagsfelt.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen