Flere fjernstyrer hyttevarmen fra mobilen

Flere fjernstyrer hyttevarmen fra mobilen

Stadig flere gjør som Per Arne Johnsen fra Stjørdal. De er lei av å sitte å småfryse å vente på at hytta skal bli varm. I stedet skrur de opp varmen før de reiser hjemmefra – med mobiltelefonen.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

Varmestyring av hytta hjemmefra er både lønnsomt å komfortabelt. Per Arne Johnsen fra Stjørdal har hytte i Stugudal i Tydal kommune i Sør Trøndelag. Han har nylig installert styringssystem på den 90 kvadratmeter store hytta si. Utstyret er produsert og levert av Glen Dimplex Nordic på Stjørdal, som har lang erfaring med varmeprodukter.

- Så langt er jeg veldig godt fornøyd med dette systemet. Vi bruker hytta hele året, og når vi skal dit i helga, skrur jeg opp varmen hjemmefra via mobiltelefonen, sier Johnsen.

[factbox id="1"]

Helårshytter

Mange bruker hytta gjennom hele året, og flere verdsetter det å komme fram til en oppvarmet hytte. Per Arne Johnsen bygde hytta i Stugudal i 2002, og det er særlig med tanke på helgeturene at Johnsen har fått glede av systemet.

- Helgene blir ofte korte, og kommer du fram til ei kald hytte sent en fredagskveld blir den ikke skikkelig varm før du reiser igjen søndagen. Nå justerer jeg opp varmen fredag morgen fra mobiltelefonen, og da er hytta god og varm når vi kommer frem på kvelden, sier Johnsen.

Støtte fra Enova

Og det er stadig flere som har fått øynene opp for at det lønner seg å installere varmestyring, både hjemme og på hytta. Enova gir støtte til de som installerer slike system i boliger, men det gis ikke støtte til fritidshus. Likevel er det en økende trend at folk også vil ha varmestyring på hyttene sine. I fjor var det 570 personer som fikk innvilget støtte fra Enova til å skaffe seg styringssystem i boligene sine.

[factbox id="2"]

Trygghet

Varmestyring gir også økt sikkerhet. Når hytta har en jevn varme reduseres sjansen for frostskader på rør, som ofte fører med seg vannskader. Styringssystemet kan i tillegg kontrollere alt fra TV-apparat og kaffetraktere. Dermed slipper en å bekymre seg for om en skrudde av alt dette, når familien sitter i bilen på vei hjem igjen. Det er bare fantasien som setter grenser for hva et styringssystem kan gjøre.

- Jeg bruker foreløpig systemet bare til oppvarmingen, men jeg har planer om å koble på utvendig belysning også, sier Per Arne Johnsen.

Sparer energi og penger

Det lønner seg på flere måter å installere styringssystem. Uavhengige målinger viser at en kan redusere energiforbruket med rundt 25 prosent ved å installere systemet. Gamle panelovner er også ofte et energisluk. Moderne panelovner er mye mer energieffektive og har langt større evne til å holde stabil og komfortabel innetemperatur.

- Avanserte termostatsystemer gjør at du ikke trenger å bekymre deg for svingninger i utetemperaturen. Moderne panelovner tilpasser seg temperaturen kontinuerlig. Det handler kort og godt om å ta kontroll over energibruken, sier markedskonsulent Bjørn Roger Nøstberg, i Glen Dimplex Nordic.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen