Flat prisutvikling i boligmarkedet i februar

Flat prisutvikling i boligmarkedet i februar

I februar steg boligprisene med 0,2 prosent. Boligprisene er nå 4,4 prosent høyere enn for 12 måneder siden, ifølge tall fra Eiendom Norge.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

– Boligprisutviklingen i februar ble svakere enn forventet, og ytterpunktene i det norske boligmarkedet forsterkes ytterligere. Mens prisene stiger i Østlandsområdet er utviklingen flat eller negativ i de fleste andre delene av landet, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer.

Størst prisoppgang hadde Oslo, Bærum og Sarpsborg med 0,9 prosent, svakest prisutvikling hadde Stavanger og Sandnes med en nedgang på henholdsvis 1,1 og 0,8 prosent, skriver Eiendom Norge i en pressemelding.

Tall fra Eiendom Norge viser at det ble solgt færre boliger i februar sammenlignet med februar 2015. Det ble solgt 6401 bruktboliger forrige måned, som er en nedgang på 4,4 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

Eie Eiendomsmegling

Eie har omsatt 270 boliger i februar, noe som er tilsvarende fjorårets omsetning. Likevel opplever vi at det er lavt volum og at det påvirker salgsprisene. Av antall solgte boliger har 75 prosent gått til eller over prisantydning.

– Snittprisen over prisantydning ligger på skyhøye 147 000. Dette er all time high, sier Hedda Ulvness, Administrerende direktør i Eie Eiendomsmegling.

Til tross for at boligene gikk høyt over takst i februar, kan det se lysere ut for boligkjøpere fremover.

– Heldigvis merker vi sterk oppdragsinngang, som igjen vil utjevne en eventuell prisoppgang for årets første måneder, sier Ulvness.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen