Fire millioner ekstra til universell utforming

Fire millioner ekstra til universell utforming

- Vi skal bruke pengene til oppmerking for svaksynte, døråpnere for rullestolbrukere og nye HC-toalett med bad. I tillegg skal vi tilrettelegge uteområdene på Karlsrud og Bøler skole for universell utforming, sier Tore Fredriksen, eiendomsdirektør i Undervisningsbygg.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

Oslo kommune fordeler årlig midler fra et fond som skal gå til ekstratiltak som fremmer universell utforming.

- I år har vi fått over fire millioner kroner som skal fordeles på ti skoler. Alle nye skoler som bygges har krav om UU-tilpasning både inne og ute, og vi tilrettelegger også på eldre skoler som skal ta imot elever med ekstra behov, forteller Fredriksen.

Universelt utformet innen 2025

- Oslo skal bli en grønnere, varmere og mer skapende by med plass til alle og det er viktig at skolene er tilrettelagt for og kan ta imot alle elever på en god måte. Målet er at alle skoleanlegg skal være universelt utformet innen 2025. Erfaringen viser at det er fem hovedområder som peker seg ut i byggene: hovedinnganger, heis, HC-toaletter, HC-parkering og hovedløp, det vil si korridorer og kommunikasjonsveier, forteller byråd for næring og eierskap, Geir Lippestad (Ap).

Norges Handikappforbunds tilgjenglighetsrådgivere besøkte i 2016 Tokerud og Munkerud skole, og ga den universell utformingen henholdsvis terningkast seks og fem.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen