Fikk fagpris for god eiendomsforvaltning

Fikk fagpris for god eiendomsforvaltning

Torsdag ble åtte kommuner tildelt Fagprisen for god offentlig bygg- og eiendomsforvaltning. Alle har satset offensivt på å ta godt vare på kommunebyggene.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

- Vinnerkommunene har gjort en kjempeinnsats for å oppfylle kriteriene. De har jobbet svært seriøst for å få systematikk inn i arbeidet med å ta vare på eiendom, sa styreleder Jan-Egil Clausen fra Norsk Kommunalteknisk forening under utdelingen i KLP-Huset i Oslo.

Vinnerkommunene har gjort en kjempeinnsats for å oppfylle kriteriene

For å gjøre seg fortjent til Fagprisen må kommunen kunne vise til et overordnet politisk vedtak med mål og strategi for eiendomsforvaltningen. Kommunen må også ha tatt en grundig vurdering av byggenes tilstand, og bruke systemet IK-Bygg aktivt.

Kommunene som mottok Fagprisen i år var Aurskog-Høland, Gjesdal, Karmøy, Skedsmo, Stokke, Tysvær, Ullensaker og Østre Toten.

Erfaringen viser at når kommuner jobber systematisk med å ta vare på eiendommer

- Erfaringen viser at når kommuner jobber systematisk med å ta vare på eiendommer, inntreffer det langt færre skader, og skadeomfanget blir mye mindre når noe skjer. Dette gjør at kommunen sparer store kostnader, sier fagsjef Geir Grønsholt i KLP Skadeforsikring.

Prisene ble delt ut under årets IK-bygg-konferanse i Oslo. Den arrangeres av Norsk Kommunalteknisk Forening, og har byggdrift og eiendomsforvaltning som tema.

Initiativtakere til Fagprisen er Direktoratet for byggkvalitet, Norsk Kommunalteknisk forening og KLP Skadeforsikring AS.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen