Fasader renser bygg og luft

Fasader renser bygg og luft

Selvrensende vinduer blir stadig mer populært i Norge. Dette minsker vedlikeholdsbehovet ved industri- og næringsbygg. Petal har kommet med et tilskudd til sine fasader som renser både fasaden selv og luften utenfor.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

RENSER LUFTEN I NÆRMILJØET

[factbox id="1"]

EcoClean er en etterbehandling av lakkert aluminium Petal bruker på sine fasader. Denne behandlingen gir byggfasaden en selvrensende og miljøvennlig effekt.

Vi har snakket med salgs og markedssjef i Petal, Scott Reinhard, som forteller om EcoClean.

– Etterbehandlingen inneholder stoffet titandioksid. Dette stoffet reagerer med sollyset og angriper forurensende partikler som smog i luften. Disse omdannes til nitrater som er en harmløs nitrogenforbindelse og opptas av planter for å produsere klorofyll, sier Reinhard.

– En fasade på 1000 kvadratmeter har den samme renseeffekten som 80 trær.

Fasaden gjør også rengjøring lettere, ettersom skitt ikke får festet seg til bygget.

– På bygg ved innfartsårer og tungt trafikkerte veier blir det fort møkkete. Det er en type møkk som er vanskelig å vaske av. Materialet i fasader behandlet med EcoClean er svært glatt. Dette gjør at skitten og smusset ikke får festet seg, og skylles av ved neste regnfall eller ved morgendugg, forteller Reinhard.

FORVALTEREN ER IKKE BYGGEREN

Siden byggeren ikke er den som skal vedlikeholde bygget blir produkter som EcoClean ofte oversett som en nødvendighet.

- Det gjør selvsagt at produktet blir litt nedprioritert når byggeren ikke ser nødvendigheten av det, forklarer Reinhard.

– I forhold til BREEAM-klassifisering er EcoClean et godt tilskudd til bygget. Det sparer også vedlikeholder for de ofte store kostnadene som ligger i å rengjøre en fasade, avslutter han.

MILJØBYGG/22. mai 2018

Skal bygge Lillestrøms mest miljøvennlige boligprosjekt

Skanska har høye miljøambisjoner for boligprosjektet Aveny Vest, og prosjektet skal sertifiseres etter BREEAM-NOR. Prosjektet vil bestå av 176 selveierleiligheter fordelt på tre selvstendige bygg med svært god beliggenhet i hjertet av Lillestrøm. Les hele saken

Til toppen