Få kontroll på hyttestrømmen

Få kontroll på hyttestrømmen

Stadig flere fritidsboliger har i dag like mye fasiliteter som privatboliger, og de aller fleste har innlagt strøm. Likevel kan bruken av strøm på hytta være ganske annerledes enn den er i privatboligen.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

- Hytter brukes som regel sesongbasert, noen i vinterhalvåret, andre i sommerhalvåret. Det innebærer også at strømmen stort sett brukes i en begrenset periode av året. Mange stusser derfor på at de likevel får forbruk på hytta når den ikke har vært i bruk. Dette skyldes at du sannsynligvis ikke har lest av strømmåleren din, forteller Rolf Bjarne Eriksen, leder for salg og produktutvikling i LOS privat.

Les av måleren

- For å få fordelt forbruket i den perioden av året som du faktisk bruker hytta, er det derfor lurt å lese av måleren i starten av sesongen og når hytta stenges etter endt sesong. Ut over dette vil det være en fordel å lese av måleren når du får varsel om dette fra netteier gjennom året. På denne måten slipper du at nettselskapet beregner og fordeler forbruket. Det vil også bli enklere å sammenligne forbruket fra år til år, sier Rolf Bjarne Eriksen.

Velg tilpasset strømavtale

Når man har fått fordelt forbruket på den perioden fritidsboligen er i bruk, synes de fleste at det også er fint om man slipper minst mulig utgifter i periodene uten strømforbruk. Mange strømavtaler baserer seg på et fast månedlig beløp uavhengig av forbruk.

- De samlede kostnadene er kanskje ikke så store, men det kan likevel være irriterende å betale strømutgifter når hytta ikke er bruk. Mange av kundene våre foretrekker derfor en avtale som ikke har disse faste kostnadene, men som i stedet baserer seg på en pris per kilowattime som brukes i den aktuelle perioden, sier Rolf Bjarne Eriksen.

Spar strøm på hytta

Akkurat som i privatboligen, finnes det i dag nye smarte løsninger for å redusere strømforbruket på hytta. I dag finnes det et utall løsninger som kan bidra redusere strømforbruket til et minimum når hytta ikke er i bruk. Blant annet kan forbruket fjernstyres, slik at strømmen skrus opp og hytta er ferdig oppvarmet når du ankommer.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen