Energieffektiv og ytterst robust

Energieffektiv og ytterst robust

Produsenten ESYLUX presenterer nye utførelser av LED-lyskasteren SUN med integrert bevegelsesdetektering og lysmåling.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

Brukeren får en like motstandsdyktig som intelligent lysløsning, som sørger automatisk for optimal belysning av fasader, parkeringsplasser og andre utendørsområder, samtidig som den er energieffektiv.

Muligheten til å tilpasse bevegelsesdetektoren til omgivelsene ved å dreie den horisontalt og vertikalt, samt ADF-monteringsbraketten fra ESYLUX, garanterer fleksibel bruk. Ved behov kan flere lyskastere kombineres intelligent med hverandre.

Byggherrer og driftsledere har for lengst begynt å gå over til energieffektive LED-lamper, også når det gjelder utendørsbelysningen. Hvis tilsvarende lysarmaturer også styres av en bevegelses- og lyssensor, har dette i tillegg en positiv effekt på lyskildens levetid.

Automasjonsløsning med lang levetid – også takket være nullgjennomgangskobling

Av denne grunn har også produsenten ESYLUX utviklet nye utførelser av lyskasterserien SUN, som har en integrert bevegelsesdetektor. Detekteringsområdet er på 160 grader, rekkevidden 12 meter i diameter. Først når det registreres bevegelse og lysverdien samtidig underskrider referanseverdien på 3–1000 lux, sørger detektorens PIR- og lyssensor for automatisk tenning. Hvis det ikke registreres flere bevegelser i løpet av den forhåndsinnstilte tidsperioden, slår detektoren lyskasteren av igjen. "Dette sørger for mer energieffektivitet og betyr også at brukeren nyter godt av LED-ene lenger", forklarer produktsjef Sebastian Zimmermann. For først ved behovsavhengig aktivering blir den nominelle levetiden på 50 000 timer (LM80B50) utnyttet til fulle. Bevegelsesdetektoren arbeider med en skånsom nullgjennomgangskoblingfor å sikre at også detektorreleet får lang levetid.

Motstandsdyktig og installasjonsvennlig utførelse

Bevegelsesdetektorens detekteringsområde og rekkevidde kan tilpasses ved hjelp av den vedlagte linsemasken samt ved å endre detektorens aksejustering vertikalt eller horisontalt. Med den romslige tilkoblingsboksen med lett tilgjengelige klemmer er det mulig med en komfortabel kabelinnføring. På denne måten kan en parallellkobling av flere automatiske lysarmaturer realiseres, samt en intelligent master-/slavebryter som gjør at én lysarmatur kan slå av og på inntil ni lyskastere i serien ved hjelp av integrert sensor. En fleksibel montering av lyskasteren både på flat vegg og innvendige og utvendige hjørner er mulig ved behov med ADF-monteringsbraketten fra ESYLUX.

Det hvite eller svarte huset er laget av robust, trykkstøpt aluminium, og de utenpåliggende skruene i rustfritt stål sørger for stabilt hold. Brukeren kan stole på at tetningen er optimal takket være IP-kapslingstype 65. Temperaturer mellom –25 °C til +40 °C er intet problem. AFL SUN-lyskasteren er tilgjengelig i varianter med et effektbehov på 10, 30 eller 50 W (ved to husstørrelser) og en lysfarge på 3000 eller 5000 kelvin (valgfritt).

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen