En solid avslutning på 2016 for Olav Thon Eiendomsselskap

En solid avslutning på 2016 for Olav Thon Eiendomsselskap

Olav Thon Eiendomsselskap hadde et resultat før skatter på 2,0 milliarder kroner i 4. kvartal, og oppnådde dermed et resultat på 4,5 milliarder kroner i 2016 - det høyeste noensinne i Olav Thon Eiendomsselskap.

  • FDV
Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

– Vi er godt fornøyd med resultatet i 4. kvartal og det ble en solid avslutning på et begivenhetsrikt år. Vi har hatt et overskudd på 4,5 milliarder kroner hvorav nesten 3 milliarder skyldes økte markedsverdier på eiendomsporteføljen vår. Selv uten disse store verdiøkningene ble selskapets resultat 10 % høyere enn i fjor, sier konserndirektør for finans, Arne B. Sperre.

Store investeringer

Samlede investeringer i 2016 utgjorde 4,3 milliarder kroner, en økning fra 2,7 milliarder i 2015.

– I 2016 har vi gjort store investeringer både i nye og eksisterende kjøpesentre. Fremover vil vi blant annet jobbe med å utvide både Lagunen Storsenter i Bergen og Amfi Moa i Ålesund som er to av våre tre største kjøpesentre. I tillegg har vi et spennende byutviklingsprosjekt på 60.000 kvadratmeter ved Storo Storsenter i Oslo, sier Sperre.

Butikkomsetning og leieinntektsnivå

Butikkomsetningen i kjøpesenterporteføljen som eies av konsernet var i 4. kvartal 16,3 milliarder kroner, og 50,5 milliarder kroner for hele 2016.

Årlig leieinntektsnivå var 2.850 millioner kroner hvorav 81 % kom fra kjøpesentereiendom og 19 % fra øvrig næringseiendom.

– Vi er optimistiske med tanke på 2017. Prognosene sier at rentene vil holde seg lave, og vi merker at etterspørselen etter eiendom fortsatt er høy, sier Arne B. Sperre.

NÆRINGSBYGG/14. august 2018

Bygger stort næringsbygg i København

Veidekkes danske datterselskap Hoffmann A/S har inngått kontrakt med KLP Ejendomme A/S om å oppføre et nytt kontorbygg i København. Kontrakten er en totalentreprise til en verdi av om lag én milliard danske kroner. Dette er Hoffmanns største enkeltprosjekt noensinne hva gjelder både kontraktsum og antall kvadratmeter. Bygget er planlagt ferdigstilt i 2021. Les hele saken

EIENDOM/ 3. august 2018

Profier kjøper boligprosjekt av Det Norske Veritas

Det Norske Veritas Eiendom AS har i nærmere 15 år jobbet med reguleringen av et leilighetsprosjekt på sin eiendom på Høvik med en fantastisk beliggenhet rett på oversiden av Veritas-senteret. Nå er prosjektet solgt til boligutvikleren Profier. Kjøpet omfatter omtrent 10 mål som kan utvikles til ca. 55 leiligheter. Med kjøpet følger flere påstående vernede eiendommer fra Høvik Verk perioden, blant annet en 8 mannsbolig, to sveitservillaer og en tidligere turnhall. Les hele saken

Til toppen