En solid avslutning på 2016 for Olav Thon Eiendomsselskap

En solid avslutning på 2016 for Olav Thon Eiendomsselskap

Olav Thon Eiendomsselskap hadde et resultat før skatter på 2,0 milliarder kroner i 4. kvartal, og oppnådde dermed et resultat på 4,5 milliarder kroner i 2016 - det høyeste noensinne i Olav Thon Eiendomsselskap.

  • FDV
Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

– Vi er godt fornøyd med resultatet i 4. kvartal og det ble en solid avslutning på et begivenhetsrikt år. Vi har hatt et overskudd på 4,5 milliarder kroner hvorav nesten 3 milliarder skyldes økte markedsverdier på eiendomsporteføljen vår. Selv uten disse store verdiøkningene ble selskapets resultat 10 % høyere enn i fjor, sier konserndirektør for finans, Arne B. Sperre.

Store investeringer

Samlede investeringer i 2016 utgjorde 4,3 milliarder kroner, en økning fra 2,7 milliarder i 2015.

– I 2016 har vi gjort store investeringer både i nye og eksisterende kjøpesentre. Fremover vil vi blant annet jobbe med å utvide både Lagunen Storsenter i Bergen og Amfi Moa i Ålesund som er to av våre tre største kjøpesentre. I tillegg har vi et spennende byutviklingsprosjekt på 60.000 kvadratmeter ved Storo Storsenter i Oslo, sier Sperre.

Butikkomsetning og leieinntektsnivå

Butikkomsetningen i kjøpesenterporteføljen som eies av konsernet var i 4. kvartal 16,3 milliarder kroner, og 50,5 milliarder kroner for hele 2016.

Årlig leieinntektsnivå var 2.850 millioner kroner hvorav 81 % kom fra kjøpesentereiendom og 19 % fra øvrig næringseiendom.

– Vi er optimistiske med tanke på 2017. Prognosene sier at rentene vil holde seg lave, og vi merker at etterspørselen etter eiendom fortsatt er høy, sier Arne B. Sperre.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen