Eiendomsmegler1 og Finn.no i unikt boligsamarbeid

Eiendomsmegler1 og Finn.no i unikt boligsamarbeid

Ingenting er viktigere for de som skal selge bolig enn å finne riktig kjøper. Nå har EiendomsMegler 1 og FINN.no utviklet en databasert løsning som gir den mest presise markedsføringen av bolig. Det banebrytende utviklingssamarbeidet er det første i sitt slag i Norge.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

De to aktørene sitter til sammen på data og kunnskap som dekker hele boligsalgsprosessen. Ved å kombinere atferdsdata fra FINN.no med EiendomsMegler 1s kompetanse på lokale boligmarkeder over hele landet, har aktørene utviklet en løsning som gir markedets suverent beste effekt for boligselger.

En forskjell på hele 114 prosent

Nye tall basert på alle annonserte boliger på FINN.no i 2016, viser at det er store forskjeller mellom de lokale boligmarkedene i Norge. På landsbasis ligger en boligannonse ute i gjennomsnitt 35 dager før boligen blir solgt. Kortest annonseringstid for boliger som blir solgt er det i Oslo med 17 dager, mens Aust-Agder har det tregeste boligmarkedet med en liggetid på 62 dager. Det er en forskjell på hele 114 prosent.

– Når vi nå lanserer dette basert på et tungt utviklingsløp sammen med FINN, er vi trygge på at vi har den mest presise markedsføringsløsningen for bolig i Norge. FINN er den eneste aktøren som har innsikt i, og tilgang til, hele landets boliginteressenter, og var derfor den beste og mest naturlige samarbeidspartneren når vi skulle utvikle Norges smarteste markedsføring for boligannonsering, sier Magnus Aasen, styreleder i EiendomsMegler 1 Alliansen.

Verktøyet vil bety mer effektiv markedsføring

– For boligselgere vil dette verktøyet bety mer effektiv markedsføring, som både gir bedre besøk på visning og større mulighet for å treffe den rette kjøperen. Denne lanseringen representerer et teknologisk forsprang som styrker vår posisjon som landets ledende eiendomsmegler. Vi ser blant annet en betydelig fordel ved at løsningen frigjør meglernes tid og fokus til å gjøre det de kan aller best, nemlig å skape best mulig resultater for våre kunder.

Ruben Søgaard, kommersiell direktør i FINN.no, mener løsningen vil bidra til et mer velfungerende boligmarked.

– Løsningen vi har utviklet viser hvordan data driver utviklingen av nye verktøy som kommer brukerne til gode, enten de skal selge eller kjøpe bolig. Dette spennende samarbeidet kombinerer FINNs produktutvikling og brukerinnsikt, med EiendomsMegler 1s kompetanse på lokale boligmarkeder og kjøpsprosesser. Resultatet er en presis og treffsikker markedsføringspakke for de som skal selge bolig.

Treffer flere og bedre

Dataene som ligger til grunn for den nye markedsføringsløsningen bidrar til at boligselger får høyere treffsikkerhet på sin annonse. Den nye løsningen fungerer på samme måte som når strømmetjenester anbefaler filmer du ennå ikke har sett, men som kan være av interesse.

Det nye produktet gir boligselger tilgang til flere potensielle kjøpere som ennå ikke har sett boligen, men som har vist interesse for lignende boliger. I likhet med de beste underholdningstjenestene, benytter den nye boligløsningen store mengder data og avanserte algoritmer til å analysere seg frem til de beste anbefalingene for de rette boligkjøperne.

Megleren kan med hjelp av algoritmer målrette boligannonsene mot relevante kjøpere på flater som nasjonale og lokale nettaviser, samt sosiale medier, som for eksempel Facebook. Gjennom presis distribusjon av boligprospektet, får man enda flere relevante boligkjøpere inn på rubrikkannonsen.

– For oss i EiendomsMegler 1 ligger fokuset på å levere merverdi til boligselgeren. Det gjør vi ved å lansere en løsning som gir høyere sannsynlighet for at vi får riktig kjøper på visning, sier Magnus Aasen i EiendomsMegler 1 Alliansen.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen