DNB kjøper Quality Hotel Expo på Fornebu

DNB kjøper Quality Hotel Expo på Fornebu

Fondet kjøper Quality Hotel Expo på Fornebu fra et syndikat opprettet av Pareto for en eiendomsverdi på ca NOK 530 millioner. Overtagelse skjer 18. august 2015.

  • FDV
Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

Quality Hotel Expo er et innovativt konferansehotell sentralt plassert i Fornebus business cluster mellom Telenors hovedkontor og Telenor Arena. Hotellet har en umiddelbar nærhet til sjøen, og er bygget på konseptet «midt i naturen». Hotellet er ikke bare et konferansehotell, men et hotell som egner seg like godt for ferie og avslapping som kurs og konferanse. I tillegg finnes treningsrom og muligheter for fantastiske løpeturer langs fjorden.

- Hotellet er et unikt, annerledes og populært konferansehotell, og beliggenheten gjør eiendommen attraktiv i markedet. Vi tror dette vil bli en god investering for fondet, sier administrerende direktør i DNB Næringseiendom, Gro Boge.

Hotellet ligger i samme bygning som Aker Solutions sitt hovedkontor og ble ferdigstilt i 2012. Hotellet består av 301 dobbeltrom, 13 møterom og konferansekapasitet på 1.150 personer, bar, Waynes Coffee, à la carte restaurant, treningsrom og vel 150 p-plasser.

- Quality Hotel Expo er en flott eiendom som ble kjøpt våren 2014. Våre kunder hadde i utgangspunktet et lengre eierperspektiv enn bare ett år, men fikk et bud som ble vurdert som så attraktivt at selskapets aksjonærer likevel valgte å selge eiendommen, sier representant for selger og partner i Pareto Securities AS, Bjørn Erik Nilsen.

Vellykket emisjon muliggjør kjøpet

Scandinavian Property Fund er et eiendomsfond som bl.a. retter seg mot institusjonelle investorer og små og mellomstore pensjonskasser og hotellkjøpet ansees som en god og langsiktig investering i et av Oslos mest attraktive områder. Komittert kapital er ca. NOK 5,4 milliarder.

Like før sommerferien overtok fondet Østbygget i Barcode-rekken for en eiendomsverdi på ca NOK 1.300 millioner og etter kjøp av Expo har fondet investert for til sammen ca NOK 1.830 millioner hittil i år. DNB Næringsmegling har vært DNB Scandinavian Property Funds rådgiver i prosessen.

DNB Scandinavian Property Fund gjennomførte før ferien en emisjon mot norske institusjonelle investorer på i overkant av NOK 420 millioner. Dermed har fondet hittil i år hentet nær NOK 1 milliard fra norske investorer utenfor DNB-konsernet.

- Hele 16 investorer tegnet seg i denne emisjonen, og av disse er 6 nye investorer i fondet. Fondets solide avkastning over tid, med årlig gjennomsnitt på 8,4 prosent de siste 5 årene, har nok bidratt til den store interessen, i tillegg til at eiendom generelt for tiden gir attraktiv avkastning sammenlignet med andre investeringsalternativer. Kapitalen fondet har fått inn via emisjonen er et viktig bidrag til å muliggjøre kjøp av Quality Hotel Expo, sier Boge.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen