DNB kjøper bankbygg i Bjørvika

DNB kjøper bankbygg i Bjørvika

DNB Scandinavian Property Fund kjøper Østbygget i Bjørvika fra DNB Liv for en netto eiendomsverdi på NOK 1,224 mrd. Overtagelse fant sted 1. juli 2015.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

Strategisk posisjon i utviklende marked

[img id="1"]

Eiendommen, som er ett av tre bygg leiet av DNB konsernet, ble overtatt fra OSU i desember 2013.

Bygget har en meget attraktiv beliggenhet i Barcoderekken og tilfredsstiller alle nåtidens krav til funksjonelle og miljømessige løsninger. Totalt areal er 17.862 m2.

– For fondet er et kjøp av Østbygget en god og langsiktig investering i et av Oslos mest attraktive kontorområder. I tillegg til Østbygget eier fondet også Vestbygget på 12.804 m2, sier administrerende direktør Gro Boge i DNB Næringseiendom, forvalter av byggene DNB Liv og DNB Scandinavian Property Fund.

- Byggene sikrer fondet en strategisk posisjon i et marked som vi forventer vil utvikle seg positivt i årene som kommer.

Hentet inn 1 milliard fra investorer

DNB Scandinavian Property Fund er et eiendomsfond som bl.a. retter seg mot institusjonelle investorer og små og mellomstore pensjonsklasser.

Komittert kapital er ca. NOK 4,9 mrd. DNB Scandinavian Property Fund har nylig gjennomført en emisjon mot norske institusjonelle investorer på i overkant av NOK 420 mill. Dermed har fondet hittil i år hentet nær NOK 1 mrd fra norske investorer utenfor DNB-konsernet.

- Hele 16 investorer tegnet seg i denne emisjonen, og av disse er 6 nye investorer i fondet. Fondets solide avkastning over tid, med 8,4 prosent som årlig gjennomsnitt de siste 5 årene, har nok bidratt til den store interessen, i tillegg til at eiendom generelt for tiden gir attraktiv avkastning sammenlignet med andre investeringsalternativer, sier Boge.

- Kapitalen fondet har fått inn via emisjonen har vært en viktig bidragsyter til å muliggjøre kjøpet av Østbygget, men fondet har også tilgjengelige midler til nye investeringer, avslutter Boge.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen