Digipost gjør boligdata tilgjengelig for 1,7 millioner nordmenn.
Digipost gjør boligdata tilgjengelig for 1,7 millioner nordmenn. (Foto: Boligmappa)

Digipost gjør Boligmappa tilgjengelig for 1,7 millioner nordmenn

I dag kan brukere av Digipost motta fakturaer, kvitteringer, post fra det offentlige og mye mer i sin digitale postkasse. Nå har tjenesten blitt enda bredere, og gjennom sommeren rulles det ut en nyhet - til glede for alle som eier egen bolig.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

–Mange oppbevarer allerede viktig informasjon i Digipost siden tjenesten er kryptert, og brukerne selv eier alt innholdet i postkassen sin. Nordmenn er opptatt av bolig, og god dokumentasjon er verdt å ta vare på, så vi er glade for å utvide tilbudet i Digipost med Boligmappa, sier direktør Thomas Mathisen i Digipost.

Digipost har gjort en integrasjon med Boligmappa. Det betyr at alle som logger på Digipost får tilgang til boligmappa til eiendommen sin.

Thomas Mathisen, direktør i Digipost. Foto: Nils Midtbøen

Boligmappa er serviceheftet til alle bygg og boliger i Norge. Håndverkere kan sende inn dokumentasjon direkte, som samsvarserklæringer, bilder og garantibevis. Boligeieren kan også laste opp det hun vil, som kvitteringer og fargekoder. I tillegg finner man nyttig informasjon fra Eiendomsregisteret, som omsetningshistorikk, tidligere eiere og servitutter.

En super match

Det meste av dette blir nå å finne under den nye menyen "Bolig" i Digipost.

– Dette er en ny kurs for Boligmappa, som vi er svært fornøyde med å ha fått til. Det sier Per-Christian Svendsen, daglig leder i Boligmappa.

– Vi er ikke så opptatt av hvor boligeiere får tilgang til dokumentasjonen og informasjonen knyttet til eiendommen sin. Det viktige er at boligeiere får tilgang enklest mulig, og det er gjennom tjenester de allerede bruker. Digipost er derfor en super match.

Per-Christian Svendsen, daglig leder i Boligmappa. Foto: Olav Heggø

Det finnes i dag over 650.000 aktiverte boligmapper. Ett fylke rulles ut i uka, og først ut er Vestfold mandag 18. juni.

– Boligmappa følger eiendommen ved et salg, og et godt servicehefte kan øke verdien på eiendommen din, fortsetter Svendsen.

– God dokumentasjon er derfor verdt å ta vare på. Det har nå blitt enda enklere med koblingen i Digipost.

BOLIGMARKED/12. juli 2018

Stigende boligpriser og høy aktivitet

Etter et svakt 2017 har boligmarkedet igjen tatt fart og vist en sterk utvikling gjennom første halvår 2018. Prisene har vært stigende - mest der de falt mest i fjor, og omsetningen har vært rekordhøy mange steder i landet. Vi tror at det aktive markedet vil vedvare i andre halvår, sier administrerende direktør Johan J. Laugen. Noe lavere prisvekst må man forvente som normalt for høsten, men vi har ingen tro på dommedagsprofetiene som det har vært mange av den senere tid. Les hele saken

Til toppen