Illustrasjon av hotellet sett fra elven.
Illustrasjon av hotellet sett fra elven. (Illustrasjon: Narud Stokke Wiig)

Byggingen av Drammens beste konferansehotell har startet

Mandag 30. oktober starter byggearbeidene i Doktor Hansteins gate ved Drammen stasjon. Byggingen vil pågå i to år framover. Det nye hotellet skal etter planen åpne i november 2019.

  • hotell
Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

- Nå starter vi for alvor utviklingen av et nytt bymiljø på Strømsø. Når dette flotte hotellet åpner rett ved Drammen stasjon med direkte togforbindelse både til Gardermoen og Torp, vil det åpenbart lokke mange nye hotellgjester til Drammen, sier prosjektsjef Sven Kruse-Jensen i Bane NOR Eiendom.

Bane NOR Eiendom har valgt Skanska Norge som entreprenør for byggeprosjektet. Kontrakten har en verdi på ca. 300 millioner kroner.

«Dette prosjektet er et viktig bidrag i byutviklingen i Drammen.»

- Terje Nyborg Olsen

- Vi er veldig fornøyd med å ha med oss Skanska på laget. De er et av Norges største prosjektutvikler- og entreprenørkonsern, og vi er trygge på at byggeprosjektet under deres ledelse vil bli håndtert profesjonelt og med god kvalitet i alle ledd, sier prosjektsjef Sven Kruse-Jensen i Bane NOR Eiendom.

Quality Hotel

Allerede i 2016 inngikk Bane NOR Eiendom (den gang ROM Eiendom) intensjonsavtale med NordicChoice. Det nye hotellet vil inngå i Quality-kjeden og får 249 rom. Bygget blir 14 etasjer høyt og 13.700 kvm stort. Konferansefasilitetene blir meget gode, blant annet bygges det en stor sal med plass til 400 personer.

I tillegg til det nye hotellet vil kvartalet ved Drammen stasjon omfatte sykkelgate, kontorer, serveringssteder og nye byrom. Til sammen kan det oppføres ca. 40.000 kvm kontor, hotell og servicefunksjoner rett ved Drammen stasjon.

- Dette prosjektet er et viktig bidrag i byutviklingen i Drammen. Det er første byggetrinn i utviklingen av knutepunktet rundt stasjonsområdet og vi er svært glad for at Bane NOR Eiendom gir oss tillit til å realisere dette spennende prosjektet sammen med dem, forteller Terje Nyborg Olsen, distriktssjef i Skanska i Drammen.

Planlagt overlevering er i november 2019.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen