Miljøvennlig: Slik vil byggetrinn 1 i Kjellstad Næringspark se ut når det står ferdig med 8.000 kvadratmeter og Breeam Very Good-miljøsertifisering.  Bygget settes opp i to byggetrinn, på totalt 15.000 kvm, med ferdigstillelse henholdsvis i desember 2018 og i løpet av første halvår 2019.
Miljøvennlig: Slik vil byggetrinn 1 i Kjellstad Næringspark se ut når det står ferdig med 8.000 kvadratmeter og Breeam Very Good-miljøsertifisering.  Bygget settes opp i to byggetrinn, på totalt 15.000 kvm, med ferdigstillelse henholdsvis i desember 2018 og i løpet av første halvår 2019. (Bilde: DRMA)

Bygger unik næringspark

Første spadetak er nå tatt på et 15.000 kvadratmeter stort næringsbygg på Kjellstad, midt mellom Drammen og Asker, med et helt unikt kontorhotell-konsept.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

Utbygger av Kjellstad Næringspark er Holtefjell Eiendom som er en del av Holtefjellgruppen. Selskapet, med 65 ansatte, har hovedkontor i Drammen og driver også Holtefjell VVS, Holtefjell Entreprenør, Holtefjell Energi og Kontorhuset. Konsernet
forvalter eiendommer for over 600 millioner kroner.

Nå bygger Holtefjellgruppen det som blir den største nye næringsparken i Drammensregionen den neste året, og det blir også blant de aller mest tilgjengelige siden nybygget er lokalisert rett ved E18 og den tidligere bomstasjonen på Kjellstad i Lier, midt mellom Drammen og Asker. 

Prosjektet til om lag 300 millioner kroner er på 15.000 kvadratmeter og ligger på en 13 mål stor tomt der det også skal etableres 250 parkeringsplasser. Bygget settes opp i to byggetrinn med ferdigstillelse i henholdsvis i desember 2018 og i løpet av første halvår 2019.

NCC bygger og flytter inn

Entreprenørgiganten NCC, som skal bygge kontor- og kombinasjonsbygget, flytter selv inn i næringsparken. 

– NCC samlokaliserer avdelingene i Drammen og Asker og flytter inn i nybygget på Kjellstad. I tillegg til NCC vil elektroselskapet og Jacobsen Elektro leie en stor del av arealet, og så jobber vi med flere andre spennende leietakere. Bygget vil ha plass til over 300 arbeidsplasser når det er fullt utnyttet, opplyser eiendomssjef Marius Vilhelmshaugen i Holtefjell Eiendom, som legger til at godt over halvparten av lokalene allerede er utleid.

– Men det er fortsatt god plass for nye leietakere. Bygget er fortrinnsvis for kontor-intensive brukere, men behov for eksempelvis lager, lett produksjon eller showroom dekkes i en 4,5-6 meter høy førsteetasje, påpeker eiendomssjefen som legger til at bygget også etter alt å dømme blir det mest miljøvennlige næringsbygget i Drammensregionen med Breeam Very Good-sertifisering. 

– Leietakere og bedrifter stiller stadig høyere miljøkrav, og vi ønsker å ligge helt i forkant på det området, sier Vilhelmshaugen.

Kontor-hotell

Men det mest unike med Kjellstad Næringspark er nok de arealeffektive og fleksible kontorløsningene. Utleier planlegger nemlig å etablere kontorhotell-konseptet ”Kontorhuset Flex” i eiendommen.
 
 – Vi vil ha opp mot 600 kvadratmeter med fleksible kontorarbeidsplasser som sammen med bedriftsrestaurant og møte- og konferanseavdeling skal utgjøre selve hjertet i bygget. Det unike er at vi som eier og utleier selv også drifter det nye kontorhotell-konseptet. Dermed har vi full kontroll i forhold til utnyttelse og fleksibilitet, noe som kommer leietakerne til gode, forklarer eiendomssjefen. 

”Plug and work”

– Det legges opp til et todelt kontorhotell-konsept. Det ene konseptet er for eksterne små aktører som leier seg inn i et levende kontormiljø, mens det andre konseptet er for byggets større leietakere som kan senke sine leiekostnader og samtidig skape seg større fleksibilitet ved å utnytte disse arealene i perioder med vekslende behov. Leietaker kan da i perioder med ekstraordinære prosjekter eller vekst kunne leie supplerende plasser i et levende kontormiljø. Vi kaller det "plug and work" som betyr at du får nøkkelkort og passord ved ankomst, setter deg ned, kobler deg på det trådløse nettet og begynner å jobbe, opplyser daglig leder i Kontorhuset, Hakon Lærum.
 
– Dermed trenger ikke leietakerne føle på usikkerhet og frykt for svingende konjunkturene og varierende bemanningsbehov i tider da alt endrer seg veldig raskt. Alt tilpasses underveis, og de som abonnerer på plass får også rett til bruk av kontor- og møteromfasiliteter på de andre Kontorhuset-punktene som for tiden er på Bragernes, Strømsø Torg og ved Asker stasjon, forklarer Lærum. 

BOLIGMARKED/20. august 2018

Solid resultat tross redusert boligsalg

Resultat før skatt for OBOS-konsernet endte på 1 643 millioner kroner for første halvår, noe som er en økning på 288 millioner kroner fra i fjor. God drift i alle forretningsområder og flere ferdigstilte boliger bidrar til resultatveksten. I tillegg har det vært en god utvikling i verdien av konsernets investeringseiendommer. Les hele saken

NÆRINGSBYGG/14. august 2018

Bygger stort næringsbygg i København

Veidekkes danske datterselskap Hoffmann A/S har inngått kontrakt med KLP Ejendomme A/S om å oppføre et nytt kontorbygg i København. Kontrakten er en totalentreprise til en verdi av om lag én milliard danske kroner. Dette er Hoffmanns største enkeltprosjekt noensinne hva gjelder både kontraktsum og antall kvadratmeter. Bygget er planlagt ferdigstilt i 2021. Les hele saken

Til toppen