Bygger nytt i Bjørvika: Nå kan du bli naboen til Microsoft
(Illustrasjon: Oslo S Utvikling / A-lab)

Bygger nytt i Bjørvika: Nå kan du bli naboen til Microsoft

Våren 2019 står det nye kontorbygget Eufemia ferdig i Bjørvika. Microsoft og PWC er to av selskapene som flytter inn. Kun ett lokale på 1630 m² er ledig.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

Microsoft Norge flytter 200 utviklere fra Torggata og en markedsorganisasjon på 350 medarbeidere fra Lysaker til Bjørvika. De nye kontorene blir på 9 600 kvadratmeter, fordelt over tre etasjer. PwC vil også få lokaler i tilsvarende størrelse. 19.000 m² kontorlokale er nå utleid. Kun ett lokale på 1630 m² i 5. etasje er fortsatt ledig.

– Vår visjon er å gjøre Bjørvika til Norges mest attraktive område, og vi ønsker leietakere som står for innovasjon og kvalitet. Microsoft og PWC passer perfekt inn her, og vi er stolte over at de valgte Eufemia, sier Rolf Thorsen, administrerende direktør i Oslo S Utvikling. De står bak både det nye kontorbygget, Barcode og en rekke boligprosjekter i Bjørvika.

Spor av historien

Kontorbygget Eufemia er tegnet av A-lab, som også har tegnet flere av byggene i Barcode. I tillegg sto de bak hovedgrepet i den totale planen for Barcode.

– Eufemia vil bli et nytt og viktig treffpunkt i Bjørvika. Her møtes det moderne og det gamle Oslo, Barcode og Middelalderparken, innfarten til Oslo by og Dronning Eufemias gate, sier Geir Haaversen, arkitekt i A-lab.
Den åtte etasjes bygningen bygges i tegl, med partier kledd i gyllent metall. Hele bygget vil ha spor av historiske fortellinger som subtilt kan oppdages i bakken, i gulvet og på fasaden.

  Illustrasjon: Oslo S Utvikling / A-lab

– Vi har valgt å dele bygget inn i tre deler for å bryte opp skalaen i området. De tre delene har forskjellige vindusretninger som gir en helt egen identitet: Storbyen, middelalderparken og fjorden. For å ta den unike beliggenheten innover i huset, har etasjene ulike dimensjoner på vinduene. Dette gjør at hver etasje oppleves unik, sier Haaversen i A-lab. 

Aktivitetsbasert

Eufemia får store gulvflater i hver etasje. Arealene vil derfor egne seg både til aktivitetsbaserte løsninger, eller til mer ordinære kontorer og landskapsløsninger. 

– Lokalene er veldig fleksible og kan tilpasses de fleste behov. Arealene kan for eksempel deles opp i soner for prosjektarbeid, individuelt arbeid, kreative prosesser og møtevirksomhet. sier Ole Christian Iversen fra Akershus Eiendom, som er ansvarlig for utleie av kontorene. 
I alle etasjene er det sosiale soner med kaffebarer og sittegrupper for uformelle møter, i tillegg til større møterom.

– Hvis du vil leie deg inn i et fremtidsrettet bygg med Oslos beste beliggenhet, er det bare å ta kontakt, sier Iversen, som regner med å få på plass naboen til Microsoft i løpet av kort tid.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen