Prestegårdsgate, Skien.
Prestegårdsgate, Skien. (Illustrasjon: Børve Borchsenius arkitekter AS)

Bygger leilighetsbygg i Skien

Peab er i gang med oppføring av 20 leiligheter i Prestegårdsgate i Skien. Oppdraget er en totalentreprise med en kontraktssum på 46,7 millioner kroner.

  • Bolig
Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

− Prosjektet passer godt inn i porteføljen vår, og gir god sysselsetting til våre egne ansatte håndverkere, sier Petter Solli, sjef for Peabs byggvirksomhet i Telemark og Vestfold.

Unik beliggenhet

Utvikler og byggherre i prosjektet er Telemark Vestfold Utvikling, som er et datterselskap av Peab Eiendomsutvikling. Boligene får unik beliggenhet inntil Lundedalen, bare noen minutters gange unna Skien sentrum. Leilighetene blir åpne, lyse og moderne med store og fine terrasser. Det er heis fra garasjekjeller til alle leilighetsnivåer, med inngang fra svalgang.

Fakta om Prestegårdsgate: 

  • Byggherre: Telemark Vestfold Utvikling AS
  • Totalentreprenør: Peab AS (inkl. prosjektering av alle fagområder med unntak av LARK)
  • Arkitekt: Børve Borchsenius arkitekter as

− Prosjektet er utviklet med tanke på mennesker som ønsker en bynær og lettere tilværelse i ny og praktisk leilighet, samtidig som de har flotte turområder rett utenfor døren, sier daglig leder Morten Borge i Telemark Vestfold Utvikling.

Innflyttingsklart i år

Leilighetsbygget oppføres i tre etasjer pluss parkeringskjeller. Bygget får et totalt bruksareal på 2724 kvadratmeter inkludert kjellerarealene. Byggingen er i gang, og leilighetene skal være innflyttingsklare i månedsskiftet oktober-november 2018.

− Hovedbæresystemet er plasstøpt betong og plassbygde våtrom. Fasadematerielene består av panel av typen Superwood og pussede flater utført som «Sto-puss». Bygget blir pelet til fjell, med snittdybde på cirka 20 meter, opplyser Peabs prosjektleder Lars Hunkilen.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen