Borettslag får egne selvbetjente leiebiler

Borettslag får egne selvbetjente leiebiler

OBOS og Avis utvider samarbeidet om selvbetjent bilutleie i borettslag.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

Femårsavtalen som er signert gir brukerne selvbetjente, lokalt tilgjengelige og rimelige leiebiler. Via Avis-appen kan medlemmer i OBOS, leietakere og beboere i nye og eksisterende OBOS-nabolag leie og låse opp den bilen de trenger. Bilene skal stå utplassert der folk bor.

– Bilordningen er et viktig og fremtidsrettet miljøtiltak som både beboere, medlemmer og kunder vil nyte godt av. I OBOS er vi opptatt av å skape gode og bærekraftige nabolag, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

Bilen du trenger, når du trenger den

Med Avis-appen kan du enkelt, raskt og rimelig bestille den bilen du trenger. Med umiddelbar tilgang via smarttelefonen, og med biler plassert rett utenfor døren, gir tjenesten brukerne friheten til å være bileier akkurat når det måtte passe.

Tjenesten lanseres i august, med gradvis utrulling til syv borettslag og sameier i løpet av året. Avis og OBOS har allerede merket en stor interesse rundt tilbudet, og har intensjoner om å gjøre tjenesten tilgjengelig der etterspørselen melder seg.

− Vi kombinerer vår ekspertise på utvikling av bydeler med boliger og næringsbygg med Avis sin spisskompetanse på logistikk og transportløsninger. Byer er en viktig faktor i miljøkampen. Bilordningen ser vi som et bidrag til Oslo som Europas miljøhovedstad i 2019. Tjenesten vil bidra til å redusere klimautslippene, sier Siraj.

Bilene som tilbys i ordningen i dag dekker forskjellige behov, og i Norge jobbes det målrettet for å etablere en bilflåte hvor flesteparten av bilene er elektriske.

– Privatbilen står i gjennomsnitt parkert 23 timer og 30 minutter i døgnet. Det betyr at de 30 minuttene bilen er i bruk, er veldige kostbare minutter. Den selvbetjente leiebiltjenesten vi nå lanserer bredt, vil gi brukerne tilgang til en ny bilflåte som er skreddersydd dagens behov. Løsningen er i tillegg rimelig og lokalt tilgjengelig, sier Ole Grønvold, Managing Director i Avis Budget Group Scandinavia.

Vellykket pilot

Fra desember 2016 til mai 2017 har Avis og OBOS testet ut en tilsvarende ordning på Romsås og i Kværnerbyen. Tilbakemeldingen fra brukerne er at ordningen oppfattes som både attraktiv og brukervennlig.

– Med OBOS og deres 417 000 medlemmer på laget kan vi få til en raskere utrulling, noe som vil være med på å støtte oppunder Oslo kommunes grønne ambisjoner, sier Grønvold.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen