Boligprisveksten avtar i store deler av landet

Boligprisveksten avtar i store deler av landet

- Fylkesboligprisstatistikken for første kvartal 2017 bekrefter at den sterke boligprisveksten vi har sett mange steder i 2016 er avtagende, sier kommunikasjonssjef Erik Lundesgaard i Eiendom Norge.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

Eiendom Norge slipper  fylkesboligprisstatistikken for første kvartal 2017.

Fylkesrapportene er med oversikt over boligprisutviklingen i alle norske fylker og de fleste kommuner.

En meget sterk boligprisutvikling

-Fylkesrapportene bekrefter forskjellene vi har observert i det norske boligmarkedet i den månedlige boligprisstatistikken både i 2016 og så langt i 2017. Rapportene viser også at flere norske kommuner og mellomstore byer har hatt en meget sterk boligprisutvikling de siste 12 månedene, selv om den nå er noe avtagende, sier Lundesgaard.

I Troms har eksempelvis Harstad en 12 måneders vekst på 11,0 prosent og Bodø på 10,1 prosent. Alta i Finnmark har en 12 måneders vekst på 14,6 prosent.

I Telemark har både Skien og Porsgrunn en 12 måneders vekst på rundt 10 prosent (10,7 og 9,7).

Gjøvik i Oppland har en 12 måneders vekst på 19,1 prosent, mens Ringerike i Buskerud har en vekst 19,2 prosent siste 12 måneder.

- Rapporten for Oslo viser at oppgangen fortsetter i hovedstaden med jevn vekst rundt 4 prosent i alle bydeler i første kvartal. Alle bydeler har en 12 måneders vekst på over 18 prosent, men vi forventer at toppen er nådd her og at vi fremover vil få et mer normalt marked, sier Lundesgaard.

- Rapporten for Rogaland viser at markedet her er på bedringens vei, da flere kommuner har en vekst i første kvartal på over 2 prosent. Karmøy utenfor Haugesund har for eksempel en vekst på 3,3 prosent. I Eigersund ser vi at prisene fortsatt synker (0,2 prosent), så dette er en region vi følger med spenning i tiden fremover, avslutter Lundesgaard.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen