Boligmesse: bidra til bedre luft i Drammen

Boligmesse: bidra til bedre luft i Drammen

Det er tid for årets boligmesse i Drammenshallen 23. – 25. oktober. I år ønsker prosjektleder Jon Egil Kraggerud i Compass Fairs AS å slå et slag for rentbrennende peiser og ovner, ventilasjon og ENØK-vennlige varmekilder.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

[factbox id="1"]

2. oktober i år ble Norge dømt for brudd på EUs luftdirektiv av EFTA-domstolen. Bakgrunnen for stevningen av Norge var tre typer utendørs forurensning de siste fem årene. Flere av de største, norske byene, deriblant Drammen, har i en årrekke hatt for høye årsmiddelkonsentrasjoner av svevestøv, svoveldioksid og nitrogendioksid.

Den konsentrerte biltrafikken i storbyene er en stor synder, men folks fyringsvaner bidrar også til dårligere luftkvalitet.

Oppgrader varmekildene dine

[factbox id="2"]

- Nå som vi går inn i den kalde årstiden og en ny fyringssesong, er det aktuelt for mange å oppgradere varmekildene sine, sier Kraggerud. Mange sverger til peis og ovn. - Nye ovner slipper ut mindre svevestøv og er mer energieffektive enn de gamle. Vurderer du varmepumpe kan en løsning med bergvarme være en interessant løsning. Uansett hva man skal velge, tipser Kraggerud alle om å snakke med eksperter. - Spør og grav, så får du svar på spørsmål om hvilke produkter som gir minst skadelige utslipp. Med riktige valg kan du bidra til bedre luft i Drammen, sier han.

ENØK-revolusjon på vei

På årets Boligmesse kommer blant annet tre leverandører av rentbrennende peiser og ovner. - De har masse kunnskap om både regelverk og produkter, og kan hjelpe deg med å gjøre rett valg for ditt hjem eller hytte. I tillegg har vi eksperter på isolasjon, ventilasjon og varmepumper på plass, så det er masse hjelp å få for deg som ønsker veiledning inn i den viktige ENØK-revolusjonen vi er på full fart inn i nå, sier Kraggerud.

Kan hjelpe deg med å gjøre rett valg

At riktig ventilasjon kan ha helsemessige gevinster, erfarte prosjektlederen da han bodde nær Ring 3 i Oslo. - Da gutta mine var små, hadde barna lite fravær pga. forkjølelse og luftveisproblemer. Det tror jeg ene og alene skyldtes at vi hadde installert ventilasjonsanlegg med filter som bidro til friskere luftkvalitet hjemme, avslutter Kraggerud og inviterer til en variert og omfangsrik Boligmesse med alt til boligen.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen