Boligmarkedet friskmeldt
(Foto: Thomas Bjørnflaten / Nyebilder.no)

Boligmarkedet friskmeldt

– Etter et helt kvartal med sammenhengende prisvekst, mener vi at fallet i bruktboligprisene er over for denne gang, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS. OBOS-prisene i Oslo steg med 0,3 prosent i mars. Dermed har prisene steget med 4,7 prosent hittil i år.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

I mars var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området 58 677 kroner. Kvadratmeterprisen er 0,3 prosent høyere enn i februar, og 8,7 prosent lavere enn i mars 2017.

- Tross en forsiktig prisvekst i mars fortsetter den positive trenden i bruktboligprisene. Vi ser også tegn på et vendepunkt til det positive i nyboligsalget så langt i 2018, både hos oss og hos våre konkurrenter, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

Prisvekst også i mars

På landsbasis var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger 51 598 kroner i mars. Dette er 0,5 prosent høyere enn i februar, og 8,2 prosent lavere enn i mars 2017. Hittil i år har OBOS-prisen på landsbasis steget med 4,3 prosent.

I mars ble det foretatt 739 eierskifter i OBOS-tilknyttede boliger, mot 649 i februar og 837 i mars 2017. Årsaken til forskjellen mellom antall omsetninger i år og i 2017 er at påsken falt i april i fjor. I 2017 ble det omsatt 8 209 boliger totalt, mot 8 466 i 2016.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen