Klaus Langenberg sparer 32.000 kroner i strømutgifter hvert år ved hjelp av smart teknologi.
Klaus Langenberg sparer 32.000 kroner i strømutgifter hvert år ved hjelp av smart teknologi. (Foto: Eaton)

Betaler 32.000 kroner mindre i strømregning

Da Klaus Langenberg bestemte seg for å renovere huset sitt hadde han ingen idé om hvor stort utslag det ville gi på strømregningen. – Jeg sparer 32.000 kroner i strømutgifter hvert år samtidig som huset mitt har blitt over 100 m² større.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

Et idyllisk hus på Snarøya har nå blitt et godt eksempel på hva man kan få til ved hjelp av smart teknologi. For da Klaus Langenberg bestemte seg for å renovere sitt hus sparte han ikke på kruttet: Han bygde på over 100 m² og la inn smarthusløsning fra Eaton for å styre lys og varme.

– Jeg trodde på forhånd at strømregningen ville bli omtrent den samme fordi vi skulle bygge såpass mye på huset. Du kan trygt si at jeg ble overasket da jeg så hvor lite strøm vi brukte med smarthusløsningen.

Styrer varmen via iPad. Foto: Eaton

Klaus Langenberg peker på sitt nettbrett.

– Det er her alt skjer. Via iPaden kan jeg styre temperaturen og belysningen i huset. Jeg kan planlegge når jeg vil ha det kaldt og når jeg vil ha det varmt. Denne styringen er hovedgrunnen til at vi nå bruker så lite strøm, smiler Klaus, og legger til:

– Det beste er at det skjer automatisk.

Da Langenberg renoverte sitt hus byttet han også vinduer, styrket isolasjonen i veggene og gikk fra radiatorbasert luftoppvarming til gulvvarme. Det er Hurum Elektro som har hjulpet Langenberg med de elektriske installasjonene.

Trådløst smarthussystem

Tidligere hadde Langenberg et strømforbruk på 50.000 kW/t i året. På tross av at huset har blitt betydelig større viser det seg at det årlige strømforbruket nå teller 20.500 kW/t per år. En reduksjon på nesten 60 prosent. Det gjør at familien Langenberg sparer 32.000 kroner i året.

  Foto: Eaton

– Vi er en veldig miljøbevisst familie, og jeg er en veldig nøye person: Jeg setter meg inn i detaljer og leser for eksempel bruksanvisninger grundig. Etter å ha satt meg inn i ulike smarthussystemer var det en leverandør som skilte seg ut, Eaton.

Jeg tror mange rett og slett ikke har kunnskapen om hva et slikt system kan gjøre for deg og din familie, men også samfunnet og miljøet som helhet.

- Klaus Langenberg

Eaton er Norges ledende leverandør av smarthusløsninger.

Eaton-systemet er trådløst. Da vi ville ha en ekstra lysbryter i gangen var det bare å henge den opp på veggen. Ingen boring, ingen ledninger, det bare funker. Det er det man skal forvente av teknologi i 2018, sier Langenberg som arbeider innenfor IT.

Klaus Langenberg og Claudia Langenberg. Foto: Eaton

I tillegg mener familiefaren at det er en stor fordel å velge en trygg og kvalitetsdrevet leverandør som samtidig legger til rette for at man skal kunne koble til andre smarthusløsninger.

«Hvorfor gjør ikke flere dette?»

Miljøentusiasten åpner styringsapplikasjonen. Her får han blant annet detaljerte rapporter om sitt strømforbruk fordelt etter husets rom og muligheten til å tidsstyre lys og temperatur.

– Som du ser, vi har fortsatt store muligheter for besparelser. Se bare på hybelen jeg leier ut. Den er på 55 kvadratmeter, men står for hele 44 prosent av strømforbruket. Hele huset måler rett i underkant av 340 kvadratmeter, sier Langenberg.

Styrer varmen via mobil. Foto: Eaton

Strømkomponentene kommuniserer trådløs med hverandre, og alt kan styres fra mobil, nettbrett eller PC/Mac.

– Man blir veldig bevist på hva som bruker mye strøm fordi du får detaljert oversikt over hva ulike rom bruker av strøm til enhver tid. Når man ser på hva det koster å investere i styring av varme og belysning kan jeg ikke skjønne at ikke flere gjør det. I løpet av kun to år er besparelsene større enn kostnaden, samtidig som prisen på boligen øker. Jeg tror mange rett og slett ikke har kunnskapen om hva et slikt system kan gjøre for deg og din familie, men også samfunnet og miljøet som helhet, avslutter Langenberg.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen