Beskytter den viktigste fasaden på Norges største kjøpesenter

Beskytter den viktigste fasaden på Norges største kjøpesenter

Strømmen Storsenter er en av de første kundene på Icopals nye service- og vedlikeholdstjeneste for flate tak. En smart investering fra teknisk sjef gir lavere kostnader og robust beskyttelse i et stadig mer krevende klima.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

Strømmen Storsenter er det senteret i Norge med flest butikker, og omsetter for over tre milliarder kroner. Senteret ble i 2015 kåret til årets kjøpesenter. Behovet for trygghet og ekspertkompetanse er bakgrunnen for at teknisk sjef har inngått en service- og vedlikeholdsavtale med Icopal, som har hovedkontor få steinkast fra shopping-eldoradoet.

Beskytte og bevare verdier på en av eiendomsjuvelene

- Vi ønsker på best mulig måte å ivareta det ytre skallet som beskytter store verdier på innsiden. Har man ikke kontroll på taket sliter man trolig med innsiden også. Flate tak er en utfordring i Norge der det er veldig mye vær og vind. Vi kan oppleve store ansamlinger av snø og is, og andre typer avfall, sier Ole Herredsleva som er teknisk sjef på Strømmen Storsenter.

Han er tydelig på at investeringen i service- og vedlikehold er en strategisk beslutning for å beskytte og bevare verdier på en av eiendomsjuvelene i Olav Thon gruppen.

- Samarbeidet skal spare oss for penger og sikre bedre bruk av vedlikeholdsbudsjettene. Dette er en billig investering for å beskytte våre leietagere, sier han og peker på at det finnes mange tekniske installasjoner på taket, og at man ikke alltid har kontroll på hva som skjer i etterkant av befaringer.

- Vi har ikke ressursene til å fotfølge alle som ferdes på taket, og ønsker derfor tryggheten Icopal gir oss. De kan tilby prima fagkompetanse på flate tak, og har også tekket de nyeste delene av senteret. Da er det greit at de har ettersyn på sine egne produkter og leveranser. Vi bruker også Icopal i stadig større grad til feilsøking, og er glad for denne avtalen. Det gir oss bedre kontroll på taket, sier han.

Skal gi byggeier trygghet og lavere kostnader over tid

Icopal lanserte nylig en egen service- og vedlikeholdsavtale for næringsbygg med flate tak. Selskapet tror det er stort behov for en slik tjeneste fordi taket er den delen av bygget man gjerne har minst kontroll på. En annen faktor er at de færreste har fagkunnskapen eller spesialverktøyene til å avdekke feil og mangler.

- Flate tak er billige å vedlikeholde, men dyre å reparere. Kunnskap om tilstanden på taket og råd om smart vedlikehold fjerner større kostnader og ubehagelige fuktige overraskelser, sier administrerende direktør i Icopal, Håkan Magnusson.

Tjenesten skal gi byggeier trygghet og lavere kostnader over tid, og vedlikeholds- og driftsansvarlig får kunnskapen som gir smartere beslutninger.

- Det sikreste med fuktskader er at jo lengre de får bre om seg, desto mer kostbare og farlige blir de, sier Magnusson.

Skader kan medføre mange millioner kroner i utbedringer

Jevnlige inspeksjoner gir tryggere tak som holder lenger, færre bekymringer og lavere kostnader.

- Fravær av negative overraskelser forårsaket av slitasje over tid gir større avkastning på investeringene i egen eiendomsmasse, sier Magnusson og legger til at dette er viktige bekreftelser på at alle lover, krav og regler på taket er overholdt.

På taket kan skader fort medføre mange millioner kroner i utbedringer. Kan man ikke dokumentere rutiner for vedlikehold, er det lite realistisk å forvente at forsikringsselskapet er medgjørlig.

- Mange reparasjoner blir omfattende fordi man ikke har reparert småskader i tide. «Ute av syn, ute av sinn» kan være en kostbar holdning, sier Magnusson.

Er trygg på innholdet i tjenesten

Icopals fagfolk har lang erfaring med å inspisere og dokumentere tilstanden på flate tak. De følger en standard basert på erfaringer og kunnskap høstet fra titusenvis av næringsbygg over hele landet. De har solid utdannelse innen taktekking, har jobbet som utførende spesialister mange år, har gjennomført alle relevante kurs og opplæringer, og er sertifisert innen sikkerhetsutstyr.

- Oppdages skadene tidlig kan reparasjonene beløpe seg til mindre summer som knapt merkes på driftsbudsjettet, sier Magnusson. Faktisk er han så trygg på innholdet i tjenesten at han lover bort en gratis befaring til de som er usikre på taket på næringseiendommen.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen