Belyser tysk fotballhistorie

Belyser tysk fotballhistorie

I Dortmund har tysk fotball fått sitt eget “tempel”. Belysningen fra Glamox er en viktig del av den multimediale opplevelsen i det nye museet.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

Det sies at de tre største idrettene i Tyskland er fotball, fotball og fotball. Da er det kanskje ikke så rart at det nye fotballmuseet i Dortmund, som åpnet dørene i oktober 2015, har tiltrukket seg 200.000 besøkende allerede i løpet av det første året.

Museet er designet av HPP Architects og har allerede rukket å få to høythengende museumspriser, Luigi Micheletti prisen som gis til spesielt innovative museer og DASA-prisen. I nye bygningen i sentrum av Dortmund har fenomenet fotball og fascinasjonen rundt denne idretten blitt viet hele 7000 kvadratmeter. Alle sider av sporten presenteres for publikum i en multimedial opplevelse. Belysningen er en viktig del av dette. Inngangspartiet og LED-fasaden gjør besøkende nysgjerrige på hva som er på innsiden. Pulserende lys leder besøkende inn i resepsjonsområdet der lyset ender opp ved en fascinerende skulptur formet som en ball. Ute, brukes spesialtilpasset spotbelysning til å skape interessante lyseffekter. Guido Kürten fra HPP Architects kaller dette effektlyset for «Glød». «Glød» er et godt eksempel på hva en kan oppnå med en bevisst bruk av lys som arkitektonisk virkemiddel, spesielt etter at det har blitt mørkt.

Flerbruksområde

Når de besøkende ankommer kjelleretasjen i museet, går ferden til et flerbruksrom med en kafé en liten fotballbane og et område med vekslende spesialutstillinger. På den ene siden av flerbruksrommet slipper store vinduer inn mye dagslys. På den andre siden er en spesialversjon av pendelarmaturen Reed brukt til å skape en lang belysningslinje over galleriet. Reed har en spesielt slank og elegant utforming med spennende detaljer. Den lyser opp rommet med 40 prosent indirekte lys og 60 prosent direkte lys. En diskret brakett gjør det mulig med sammenhengende montering. Linjen av lys går parallelt med en imponerende, sort vegg og skaper et elegant og ryddig design. Armaturen er enkel å montere og rengjøre, med et støvdeksel av klar akryl som standard. Den diskrete plasseringen av armaturene bidrar til fleksibiliteten i flerbruksrommet som blant annet brukes til arrangementer som pressekonferanser, gallafester og andre store markeringer.

Backstage-belysning

Mange av de ansatte ved museet føler at de har fått selve drømmejobben i den tyske fotballhistoriens nye “hjem”. Armaturene bidrar også til korrekt belysning bak kulissene. Fem Modul S armaturer sørger for god belysning I det viktigste møterommet. Den spennende kombinasjonen av ulike størrelser er med på å «løfte» taket visuelt sett. Den robuste aluminiumskonstruksjonen har et kraftfult uttrykk. Modul S gir et utmerket lysutbytte og skaper et inntrykk av at lyset kommer inn gjennom taket.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen