Bekymret for effekten av rentenedsettelsen

Bekymret for effekten av rentenedsettelsen

Norges Bank har i dag besluttet å senke styringsrenten til 1,0 prosent som er et historisk lavt nivå. Bakgrunnen er at utviklingen i norsk økonomi har vært litt svakere enn ventet og utsiktene fremover er noe svekket. Norges Eiendomsmeglerforbund vil knytte en kommentar til sentralbankens beslutning.  

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

- Norges Eiendomsmeglerforbund er bekymret for at dagens rentenedsettelse vil bevege boligpris- og gjeldsutviklingen i motsatt retning av regjeringens boligstrategi som ble lagt frem sist mandag. Norge har hatt en eksepsjonell boligprisutvikling de siste 23 årene. Det lave rentenivået har utløst en sterk vekst i husholdningenes låneopptak, og vi har i dag et historisk høyt gjeldsnivå, sier administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund Carl O. Geving.

- Så lenge kjøpekraften er god og det skapes forventninger om et vedvarende lavt rentenivå, kan vi forvente at mange fortsatt vil investere betydelig i boligmarkedet. I denne situasjonen håper vi at regjeringen går et skritt videre, og legger fram et forslag i høsten skattemelding som åpner for å fjerne fordelene ved investering i sekundærbolig. Det vil være et sterkt virkemiddel sett i sammenheng med tiltakene i boligstrategien, og kan motvirke negative effekter av den historisk lave styringsrenten, sier administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund, Carl O. Geving.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen