Bekrefter stor etterspørsel etter Oslo-boliger

Bekrefter stor etterspørsel etter Oslo-boliger

Totalt 150 solgte leiligheter hittil i år er den hyggelige statusen for boligutviklingsprosjektene Grefsen Stasjon og Eufemias Hage som ROM Eiendom er medeier i. Og ROM har flere boligprosjekter på gang.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

- Vi er overveldet over interessen for leilighetene og kan skrive under på at det er stor etterspørsel etter sentrale og miljøvennlige leiligheter i hovedstaden, sier administrerende direktør Petter Eiken i ROM Eiendom.

Fra de første leilighetene ved Grefsen stasjon ble lagt ut for salg i 2010, har totalt 623 blitt solgt. Når prosjektet er ferdigstilt om fem-seks år, vil det bestå av 1.100 leiligheter. Eufemias Hage blir et nytt boligkvartal i Bjørvika beliggende mellom Barcode og fjorden. Kvartalet vil bestå av totalt 145 leiligheter og skal ferdigstilles høsten 2018.

- I ROM Eiendom er vi glade for å kunne bidra til å dekke noe av Oslos enorme boligbehov. Vi er også veldig fornøyde med at leilighetene vi selger har en høy miljøstandard og ligger sentralt ved kollektivknutepunkt slik at beboerne i størst mulig grad benytter kollektive transportmidler, sier Eiken.

Redusere boligmangelen i Oslo med «fast-track»?

Boligmangelen i Oslo er et velkjent problem og et yndet diskusjonstema for lokale myndigheter, eiendomsaktører og boligkjøpere. Petter Eiken slår fast at boligproblemet er sammensatt.

- Jeg tror man kan klare å øke boligbyggingen ved å sikre at kommunen og eiendomsaktørene samarbeider godt og nært. Det viktigste er imidlertid at kommunen har en klar visjon om fremtidens Oslo og jobber konsekvent for å oppfylle denne. En idé kan være å gi spesielt bærekraftige utbyggingsprosjekter som underbygger visjonen, en slags «fast-track» i den kommunale saksbehandlingen, sier han.

ROM Eiendoms neste store boligprosjekt i Oslo er Hollenderkvartalet i Schweigaardsgate 34. Her blir 64 nye leiligheter innflyttingsklare i 2018. Salget startes opp i august 2016 og mange interessenter har allerede meldt seg.

BOLIGMARKED/12. juli 2018

Stigende boligpriser og høy aktivitet

Etter et svakt 2017 har boligmarkedet igjen tatt fart og vist en sterk utvikling gjennom første halvår 2018. Prisene har vært stigende - mest der de falt mest i fjor, og omsetningen har vært rekordhøy mange steder i landet. Vi tror at det aktive markedet vil vedvare i andre halvår, sier administrerende direktør Johan J. Laugen. Noe lavere prisvekst må man forvente som normalt for høsten, men vi har ingen tro på dommedagsprofetiene som det har vært mange av den senere tid. Les hele saken

Til toppen