Beate Størkson, CEO i Viscenario er blant finalistene til Oda-Prisen

Beate Størkson, CEO i Viscenario er blant finalistene til Oda-Prisen

Beate Størkson er en innovativ og erfaren gründer i en mannsdominert bransje. Med hittil tre bedrifter på merittlisten viser hun at det med løsningsorientert engasjement og pågangsmot, er fullt mulig å få til spennende, etterspurte og nytenkende løsninger innen IT og bygg.

  • FDV
Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

Allerede som 25-åring etablerte Størkson selskapet SaveIT, som hun i 2007 solgte til Software Innovation. Da hadde selskapet 28 ansatte og en omsetning på 40 millioner. I dag leder hun IKT-selskapet Viscenario der hun selger komplette tekniske systemer hun har utviklet for eiendomsbesittere, driftsselskaper, entreprenører og utleiefirmaer.

Viscenario ble etablert i 2012 da Størkson, sammen med Janne Aas-Jakobsen, så behovet for en online samhandlingsløsning som effektiviserer drift og informasjonsoppfølging av bygg fra prosjekt til drift/ettermarked. En applikasjon som er lett tilgjengelig via nettbrett og smarttelefon, gjør både kommunikasjonsprosessen og informasjonsdeling  mellom avdelinger, underleverandører samt leietakere enklere, kost- og tidsbesparende.

«Vi har lært hvordan bygg fungerer og har perfeksjonert funksjoner som sparer tid og effektiviserer beslutningstaking» sier Størkson. «Det er mange funksjoner vi kunne lagt til, men Viscenario er ikke en “nice to have feature”, det er en app for å målrettet effektivisere prosessen fra prosjekt til drift av bygget» fortsetter hun.

Noe av det som skiller Viscenario fra andre løsninger, er at man i tillegg til å ha tilgang til løsningene i web, får tilgang til og - ikke minst brukt - oppdatert prosjektdokumentasjon, inkludert tegninger, teknisk informasjon og modeller, på nettbrett og smarttelefon.

Viscenario har i dag kunder og brukere innenfor næringseiendom, borettslag, hotell, leiligheter, skoler, kjøpesentre og barnehager - både i Norge, Danmark og Nederland. Viscenario går svært spennende tider i møte både nasjonalt og internasjonalt.

Nominasjonen av Størkson til årets Oda-pris gjør ikke spenningen i tiden fremover mindre. «Jeg er glad og takknemlig for finaleplassen til Oda-prisen 2015» sier Størkson. «Med tidligere vinnere som blant annet Anita Krohn Traaseth, Cecilie Vanem og Merete Asak er dette en gjev pris å vinne. Prisen er godt kjent og synliggjør rollemodeller i IT, IKT og Telecombransjen. For meg, er det å bli nominert en ære og stor seier i seg selv, en verdsatt og hyggelig anerkjennelse» avslutter hun.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen