Åpner nullutslippsbygg på Evenstad

Åpner nullutslippsbygg på Evenstad

På oppdrag fra Kunnskapsdepartementet har Statsbygg planlagt det første ZEB-COM bygget i Norge. Fredag åpnes Norges mest klimavennlige bygg på Evenstad i Hedmark. Bygget er utført i massivtrekonstruksjon med innblåst trefiberisolasjon.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

Magasinet Fremtidens Byggenæring har tidligere skrevet om planlegging av landet mest klimavennlige bygg og sluttfasen på prosjektet.

Rundt 300 ansatte og studenter ved Høgskolen i Innlandet, INN, flytter inn nye kontor- og undervisningslokaler. Nullutslippsbygget har vært et pilotprosjekt ved Forskningssenteret Zero Emission Buildings (ZEB). Det er trolig det første moderne bygget som har oppnådd så lave klimagassutslipp her i landet.

Høye mål

- Det er første gang vi har reist et så gjennomført klimabygg og vi har møtt mange utfordringer. Våre ambisiøse mål om et nullutslippsbygg har ført til nye, bedre løsninger. Ingen innovasjon uten å våge noe, sier byggherredirektør Synnøve Lyssand Sandberg i Statsbygg.

Det nye miljøbygget på Studiested Evenstad er i massivt tre og produserer fornybar energi som gir varme og strøm. På campus er det fra før installert solfangere på taket til hybelhuset, solcelleanlegg på taket til ”Låven” og en pelletskjel. I tillegg varmes skolen opp og får strøm av lokalt produsert flis som mates inn i det første gassifiseringsanlegget av sitt slag i Norge .

Fornybart

- Alt dette vil gjøre Evenstad til et av de mest varierte og nyskapende demonstrasjonsanlegg for fornybar energi, sier Sandberg.

Hun overleverer de nye lokalene til oppdragsgiver Kunnskapsdepartementet og høgskolen fredag 27. januar kl 15. Pressen er invitert til å være med.

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen