Advarer mot svensk boligboble

Advarer mot svensk boligboble

Alarmklokkene ringer nå i det svenske boligmarkedet. For første gang i moderne tid advarer det svenske Konjunkturinstitutet om at prisene kan være på vei mot full krasj, skriver NRK.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

– Vi har blitt mer og mer bekymret. Vi er i ferd med å havne i en posisjon som ikke er bærekraftig, sier administrerende direktør i Konjunkturinstitutet, Mats Dillen, til svt.se, skriver NRK.

I løpet av de siste ti årene er boligprisene i Sverige fordoblet. Også i Norge har prisene steget kraftig de senere årene. Senest i går helte den norske eiendomsmeglerbransjen kaldt vann i blodet på norske boligkjøpere, men avviste at det er en norsk boligboble på gang.

Les hele saken på NRK.

NÆRINGSBYGG/14. august 2018

Bygger stort næringsbygg i København

Veidekkes danske datterselskap Hoffmann A/S har inngått kontrakt med KLP Ejendomme A/S om å oppføre et nytt kontorbygg i København. Kontrakten er en totalentreprise til en verdi av om lag én milliard danske kroner. Dette er Hoffmanns største enkeltprosjekt noensinne hva gjelder både kontraktsum og antall kvadratmeter. Bygget er planlagt ferdigstilt i 2021. Les hele saken

EIENDOM/ 3. august 2018

Profier kjøper boligprosjekt av Det Norske Veritas

Det Norske Veritas Eiendom AS har i nærmere 15 år jobbet med reguleringen av et leilighetsprosjekt på sin eiendom på Høvik med en fantastisk beliggenhet rett på oversiden av Veritas-senteret. Nå er prosjektet solgt til boligutvikleren Profier. Kjøpet omfatter omtrent 10 mål som kan utvikles til ca. 55 leiligheter. Med kjøpet følger flere påstående vernede eiendommer fra Høvik Verk perioden, blant annet en 8 mannsbolig, to sveitservillaer og en tidligere turnhall. Les hele saken

Til toppen