Aberdeen kjøper handelseiendom i Drammen

Aberdeen kjøper handelseiendom i Drammen

Aberdeen har på vegne av det norske eiendomsfondet Aberdeen Eiendomsfond Norge I kjøpt en handelseiendom beliggende på Strømsø i Drammen. Selger er lokale private investorer.

  • Juridisk
Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

Eiendommen er på totalt 13 000 kvadratmeter og ligger i et område som har hatt en positiv utvikling de senere årene. I dag er eiendommen fullt utleid med Elkjøp, Expert, Falk Møbler og Flisekompaniet som de største leietakerne. Transaksjonen omfatter adressene Bjørnstjerne Bjørnsons gate 80, 86-92 og CO Lunds gate 25, og det er Malling & Co som har vært megler i transaksjonen.

-Denne eiendommen med lange kontrakter i et av Drammens beste områder for storhandel er ideell for fondets investeringsstrategi, sier Knut Haraldson, fondsleder for Aberdeen Eiendomsfond Norge I.

-Drammen er en by i vekst og nærheten til Oslo gjør denne regionen til en av de områdene vi ønsker å investere i. I tillegg til Oslo regionen leter vi etter gode eiendommer i Bergen og Trondheim, sier leder for transaksjoner hos Aberdeen Asset Management, Jens-Petter Guthus.

-Vi synes det er hyggelig at interessen fra større nasjonale aktører øker i Drammen, og vi ønsker ny eier lykke til med å videreutvikle ett flott knutepunkt i Drammen, sier eiendomsinvestor Jon Einar Melbye, som representerer de lokale investorene.

Aberdeen Asset Management er en av Norges største utleiere av næringseiendom, og forvalter i dag mer enn 1 million kvadratmeter innen både kontoreiendommer, kjøpesentre/handelseiendommer og skoler over hele landet. Aberdeen Eiendomsfond Norge I er et ubelånt eiendomsfond som ble etablert i 2004. Fondet forvalter i dag eiendomsverdier for mer enn NOK 6,5 milliarder, og har i hovedsak pensjonskasser, kommuner samt stiftelser som eiere.

Til toppen