Aberdeen kjøper handelseiendom i Drammen

Aberdeen kjøper handelseiendom i Drammen

Aberdeen har på vegne av det norske eiendomsfondet Aberdeen Eiendomsfond Norge I kjøpt en handelseiendom beliggende på Strømsø i Drammen. Selger er lokale private investorer.

  • Juridisk
Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

Eiendommen er på totalt 13 000 kvadratmeter og ligger i et område som har hatt en positiv utvikling de senere årene. I dag er eiendommen fullt utleid med Elkjøp, Expert, Falk Møbler og Flisekompaniet som de største leietakerne. Transaksjonen omfatter adressene Bjørnstjerne Bjørnsons gate 80, 86-92 og CO Lunds gate 25, og det er Malling & Co som har vært megler i transaksjonen.

-Denne eiendommen med lange kontrakter i et av Drammens beste områder for storhandel er ideell for fondets investeringsstrategi, sier Knut Haraldson, fondsleder for Aberdeen Eiendomsfond Norge I.

-Drammen er en by i vekst og nærheten til Oslo gjør denne regionen til en av de områdene vi ønsker å investere i. I tillegg til Oslo regionen leter vi etter gode eiendommer i Bergen og Trondheim, sier leder for transaksjoner hos Aberdeen Asset Management, Jens-Petter Guthus.

-Vi synes det er hyggelig at interessen fra større nasjonale aktører øker i Drammen, og vi ønsker ny eier lykke til med å videreutvikle ett flott knutepunkt i Drammen, sier eiendomsinvestor Jon Einar Melbye, som representerer de lokale investorene.

Aberdeen Asset Management er en av Norges største utleiere av næringseiendom, og forvalter i dag mer enn 1 million kvadratmeter innen både kontoreiendommer, kjøpesentre/handelseiendommer og skoler over hele landet. Aberdeen Eiendomsfond Norge I er et ubelånt eiendomsfond som ble etablert i 2004. Fondet forvalter i dag eiendomsverdier for mer enn NOK 6,5 milliarder, og har i hovedsak pensjonskasser, kommuner samt stiftelser som eiere.

EIENDOMSFORVALTNING/15. juni 2018

Nødvendig taktskifte for eiendomsforvaltningen

Eiendomsnæringen representerer store verdier, og en rekke investorer har hatt en eventyrlig reise gjennom løpende avkastninger og verdijusteringer. Forvaltning av eiendommer har imidlertid fremstått uten strategiske visjoner, med fokus på daglig og teknisk drift. Denne tiden er nå over. Les hele saken

Til toppen