62 000 huseiere fikk rettshjelp i 2016

62 000 huseiere fikk rettshjelp i 2016

- I 2016 behandlet Huseiernes Landsforbunds hovedkontor omkring 45 000 muntlige og skriftlige henvendelser. Tar vi med henvendelsene til våre distriktsrepresentanter og samarbeidsadvokater rundt om i alle landets fylker, anslår vi det totale antall henvendelser til noe over 62 000, sier leder for medlemsrådgivning i Huseiernes Landsforbund Anders Leisner.

Motta nyhetsbrev fra Eiendomsforvaltning

- Husleietvister er som vanlig det temaet vi får flest henvendelser om. Igjen ser vi hvor viktig det er at både utleier og leier setter seg godt inn i reglene som gjelder for husleie, og bruker gode og sikre leieavtaler. Vi kan bidra med rådgivning for utleiere både før leieforholdet inngås, underveis og ved avslutningen, og har også standard leieavtaler som sikrer klare og forutberegnelige leieforhold. Vi ser at våre leieavtaler på engelsk, polsk, urdu og arabisk også er ettertraktet.

Stort behov for informasjon

HL har de siste årene holdt kurs for utleiere over hele landet, og oppslutningen har vært enorm. Det er et stort behov for informasjon om rettigheter og plikter i leieforholdet over det ganske land.

Ved siden av husleietvistene, er spørsmål knyttet til drift av sameier og borettslag høyt oppe på listen over saken HL får henvendelser om. Andre områder vi får spørsmål om er konflikter etter omsetning av både brukte og nye boliger, spørsmål om bygningsrett, skattespørsmål, og spørsmål knyttet til tvister mellom naboer.

- Folk har åpenbart et stort behov for veiledning i juridiske spørsmål som knytter seg til hus og hjem, avslutter leder for medlemsrådgivning i Huseiernes Landsforbund Anders Leisner.

Se video om temaet her.

[youtube id="sgxJ0QNZhEg"]

NÆRINGSBYGG/ 3. oktober 2018

Byggestart i 2019 for Økernsenteret

Det har vært skrevet og sagt mye om det nye Økernsenteret, det har vært diskutert og vraket forskjellige navn, og mye annet. Slik sett skiller det seg ikke mye fra andre store byggeprosjekter i Oslo. Men nå begynner det å bli alvor. Byggestart blir 2019. Les hele saken

BOLIGMARKED/ 1. oktober 2018

Nye boligannonser på FINN.no i dag

Boligannonsene på FINN blir endret etter anbefaling fra Eiendom Norge i samråd med Forbrukertilsynet og FINN. Ifølge Johan Fredrik Høvås, salgsdirektør for FINN eiendom, og Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge, er målet at den nye annonsen skal gjøre det enklere for boligkjøper å innhente all tilgjengelig informasjon om boligen. Les hele saken

Til toppen